Ken je dat? Dat je een hap in je mond steekt, er een glimlach op je gezicht verschijnt en jij en je tafelgenoot elkaar met weke ogen aankijken… Wat een goddelijk gerecht!! Dat is mij niet één, maar wel zes keer overkomen in Gelderland! Dus wil je een keer lekker uit eten? Dit waren in 2015 mijn 6 beste restaurants in Gelderland.

6. De Gouden Molen, Rossum

Dit restaurant zit vlak achter de Waaldijk. Bij mooi weer kun je op de dijk zitten en dan heb je gelijk één van de mooiste uitzichten van Rivierenland te pakken! Dit is echt een restaurant om met de hele familie heen te gaan. Heb je te veel gegeten om nog naar huis te kunnen, dan kun je ook overnachten in de Gouden Molen. Deze staat dus op plek 6 in de lijst van beste restaurants in Gelderland.

Voor: Tom Kha Kai pittige Thaise soep
Hoofd: Risotto met bitterballen van Pecorino + asperges.
Na: Grand Dessert

waaldijk

5. Kawop, Lochem

Kawop zit aan het centrale plein in Lochem. Je kijkt er uit op de kerktoren en op andere historische panden.

Voor: Een proeverij van voorgerechtjes met o.a. een crème brulée van avocado, een taartje met blauwe kaas en Spaanse gazpacho.
Hoofd: Quiche met blauwe kaas en broccoli + asperges.
Na: Tiramisu van witte chocolade met bastognekoek en stukjes mango erin.

Mmmmmmm!

Kawop

4. Bar Lekker, Huissen

In het centrum van het historische Huissen staat het gezellige restaurant Bar Lekker. Bij mooi weer kun je achter het restaurant in de bloemrijke tuin zitten.

Voor: Springrol / Chimay kaas / olijvencake / macadamia
Hoofd: Kroketjes met risotto, bladspinazie, wortelcrème en basilicumcrème
Na: Mille-feuille / witte chocolademousse / aardbei / yoghurt

Processed with Moldiv

3. Hotel de Keizerskroon, Apeldoorn

Prima plek voor een diner als je naar Paleis Het Loo bent geweest. Het eten is alsof een engeltje op je… – ahum – en je kunt ook nog heel fijn overnachten in de Keizerskroon.

Voor: Diverse groenten in bladerdeeg.
Hoofd: Spinazie-lasagne in een heerlijke kaassaus en rucola.
Na: Chocolademousse met amaretto uit een pipetje en een staafje witte chocolade.

Processed with Moldiv

2. De Watermolen in Velp

Het eten is bij de Watermolen in Velp zó lekker dat ik mijn bord er bijna bij heb opgegeten. Goede sfeer in een beschutte tuin. Veel jong personeel. Eén muur van de “boerderij” bestaat uit een watermolen! Een bezienswaardigheid op zich…

Voor: –
Hoofd: Overheerlijke saffraanrisotto met groenten, rucola en parmezaanse kaas.
Na: Mango sorbetijs, mango crème, mousse van passie & witte chocolade.

Watermolen

1. Strandlodge in Winterswijk

Bij Strandlodge Winterswijk zit je op een chique locatie en het eten is om je vingers bij af te likken. Dit is wat mij betreft hét beste restaurant van Gelderland.

Strandlodge Winterswijk heeft nog dezelfde chefkok, maar heet nu LEV.by Mike.

Strandlodge-winterswijk-048

Mist er nog een restaurant in deze lijst van beste restaurants in Gelderland? Laat het me vooral weten in de comments hieronder!

Dit artikel werd geschreven op dag 57 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

45 Reacties

  1. Ik zou bij de volgende 5000 km en je stopt in arnhem, een mooi lief restaurant aan willen raden, waar liefde en vriendschap…Waar je elkaar wil treffen hoog in vaandel staat! Zo heerlijk met liefde bereid eten dat proef je en ik raad je aan om de baas of zijn vrouw aan tafel te roepen en je weet dan op slag dat het geen loze woorden zijn…Treffen Arnhem op de markt….Niet vergeten!!!! (en zeg maar dat ik je gestuurd heb)

  2. In Apeldoorn is restaurant De Boschvijver een toplocatie ! Prachtig gelegen aan de vijver in Park Berg en Bosch, heerlijk eten en dat in een architectonisch heel mooi gebouw. Aanrader.

Reageren