Zachtjes ruisen mijn banden over het wegdek. Ik ben vandaag al 45 kilometer onderweg. De zon breekt door en mijn humeur klaart op. Zwaluwen vliegen laag over de weg en een buizerd zweeft hoog boven het weiland. Het tafereel van uitgestrekte landschappen met hier en daar een molen brengt me tot rust. Vandaag hoef ik niets anders dan mijn ene voet voor de andere te draaien.

100 Dagen fietsen

Voor Toerisme Gelderland fiets ik 100 dagen lang door Gelderland. Elke dag fiets ik 50 kilometer en zo fiets ik uiteindelijk 5000km fietsen door de Gelderse Streken. Onderweg bezoek ik toeristische attracties, waar ik ’s avonds verslag van doe op een blog. Dit is een kijkje achter de schermen van mijn belevenissen.

5000km

Jonge dieren

Ik ben heerlijk aan het fietsen door Gelderland en om me heen zie ik veel natuur en nieuw leven. Een lammetje dartelt in de wei. Op dit moment lijkt alles dat leeft kleintjes te hebben; Lammetjes, kalfjes, veulens, kuikentjes.

Een man met een hond staat ernaar te kijken en we raken al snel in gesprek. “Ik heb dat veulentje vorige week geboren zien worden.” zegt hij “De boer was niet thuis.” Het was een prachtig gezicht, als ik hem mag geloven. We praten nog even en dan stap ik weer op mijn fiets. Mijn bestemming komt in zicht.

MirreOpReis

Massage

Ik ben al een maand onderweg en ik mag een dagje relaxen in de Thermen Bussloo. Laat ik het dan maar gelijk goed aanpakken en een reservering maken voor een sportmassage! De volgende ochtend zit ik op tijd bij het open haardvuur te wachten op mijn beurt. Ik heb specifiek om een vrouwelijke masseuse gevraagd, maar zodra ik de mannelijke masseurs zie heb ik daar wel een beetje spijt van 😉

Ik heb nog nooit eerder een sportmassage gehad, maar wel een ontspanningsmassage. Dit leek me echter wel toepasselijk vanwege al dat sporten van mij en dat heb ik geweten! Bij een sportmassage wordt veel dieper in de spieren gedrukt en een paar keer heb ik het uitgeroepen van de pijn! Blijkbaar was het nodig. Mijn spieren zitten na die 31 dagen muurvast. De masseuse adviseert me zelfs om een vaste masseur te regelen die een keer per week kan langskomen. “Topsporters worden wel 3x per week gemasseerd.” zegt ze. Nou, dat lijkt me ondanks alles niet verkeerd!

Ik rust wat uit, ga nog een keer in de sauna en daarna stap ik weer op de fiets. Blijkbaar zijn door de massage veel afvalstoffen vrijgekomen, want wat heb ik een spierpijn..! Zo erg heb ik het de afgelopen weken nog niet gevoeld.

Mirre op de fiets t Jagersnest

Regen

Er is veel regen gevallen de afgelopen dagen. Soms heb ik het ook wel gehad met de regenachtige dagen en de tegenwind. Dan zet ik mijn radio aan en mijn blik op oneindig en is het gewoon een kwestie van doortrappen. Het ergste vond ik het nog als mijn schoenen nat waren. Daar heb ik gelukkig een oplossing voor gevonden: Overschoenen, een soort regenhoezen voor je schoenen. Hierover heb ik ook een blog geschreven: Zadelpijn en andere ongemakken van het fietsen.

Gelukkig is het weer nu weer opgeklaard en krijgen we de komende dagen alleen maar zon. Je merkt dan gelijk dat méér mensen eropuit trekken en dat de sfeer gemoedelijker wordt.

Overnachting

Wat er ook gebeurt, ik realiseer me altijd dat aan het einde van de rit een prachtige slaapplek op mij staat te wachten. Vandaag verblijf ik in een Bed&Breakfast met een bedstee. De eigenaresse heeft zelfs een flesje wijn en een bakje olijven voor me klaargezet. Dit voelt echt als thuiskomen! Eerst ga ik onder de douche en daarna kruip ik met een dekentje op de bank. Ik kan geen betere manier verzinnen om zo’n intensieve dag af te sluiten.

Mirre op de fiets Harderwijk
Glaasje wijn

Dit blog werd voor het eerst gepubliceerd op 8 augustus 2015 en maakte onderdeel uit van de campagne “5000 Kilometer door de Gelderse Streken, waarbij ik 100 dagen lang dagelijks 50 kilometer door Gelderland fietste en verslag deed van allerlei toeristische activiteiten op Facebook, Twitter, Instagram en op een website. De gebruikte kanalen bestaan niet meer, maar op deze pagina kun je wel alle blogs terugvinden.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Reageren