Voor Toerisme Gelderland fietste ik 100 dagen lang door Gelderland. Elke dag legde ik 50 kilometer af, dus 5000 kilometer in totaal. Onderweg bezocht ik toeristische attracties, waar ik ’s avonds verslag van deed op een blog en op social media.

Alle blogs zijn hier te vinden: denederlandsetoerist.nl/gelderland/

Mirre-start-vanaf-Radio-Kootwijk-uitgezwaaid-door-toeristische-ondernemers-1024×681-1

Uit 900 sollicitanten werd ik uitgekozen om 100 aaneengesloten dagen door Gelderland te fietsen en daarover te bloggen. Dagelijks hield ik jullie via blogs èn social media op de hoogte van alle bijzonderheden die ik onderweg tegenkwam. Van musea, kastelen, attractieparken en festivals tot hotels en restaurants.

Introductievideo 5000kmGLD

De mooiste fietsroutes

De mooiste fietstochten die ik in Gelderland maakte waren die over de Veluwe via Hoog Soeren naar Ede, de Henk Krosenbrinkroute in de Achterhoek en fietsen over de dijkjes van Rivierenland bij Zaltbommel.

De beste restaurants

De beste restaurants die ik in Gelderland ben tegengekomen vind je hier. Daaraan moet nog één restaurant toegevoegd worden, die eigenlijk op nummer twee had moeten staan: Strandlodge Winterswijk verrast je met een zeer smakelijk en mooi geserveerd diner en kreeg na mijn bezoek – geheel terecht – een Michelinster.

Slotfilm: 5000 kilometer door de Gelderse Streken

Resultaten van de campagne

Lees hier mijn terugblik.

Gelderse streken in de media

Tijdens mijn fietstocht ben ik veelvuldig in de media geweest. Ik stond in veel lokale kranten, zie bijvoorbeeld het krantenartikel hieronder. Ook was ik te beluisteren op radio 3FM.

Lees over fietsroutes in Nederland en fietstips op de pagina: Fietsen.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Wow wat een toffe uitdaging zeg! Heel knap gedaan.. Ik heb nog veel te ontdekken in mijn nieuwe provincie! Leuk.

Laat een reactie achter