Als geboren en getogen Groninger houd ik nog steeds ontzettend veel van deze gezellige studentenstad. Dit zijn mijn 5 favoriete plekken om gezellig koffie te drinken in Groningen.

#1: Coffee United


Coffee United in de Herestraat

Het kleinste en gezelligste koffie huis van Groningen vind je aan de altijd drukke Herestraat. Geniet hier van de lekkerste cappuccino met een heerlijk huisgemaakt taartje. Hier zitten verveelt nooit, want vanachter het raam heb je zicht op een eindeloze stroom winkelend publiek. Kies je voor de bovenverdieping, dan zit je boven het poortje in een relaxte loungestoel.
Website

Koffie drinken in Groningen #2: Bagels & Beans


Bagels&Beans in de Zwanestraat

Zwarte koffie, latte macchiato of een verse jus? Het gaat allemaal onder het genot van een vers belegde bagel. De sfeer binnen is knus en het eten is er heerlijk. Daarom is het in dit koffiehuis bijna altijd druk. In de zomer kun je hier heerlijk in het zonnetje op het terras zitten.
Website

Koffie drinken in Groningen #3: De Kosterij


De Kosterij aan de voet van de Martinitoren, op de hoek van de Grote Markt

Aan de voet van de Martinitoren heeft dit koffiehuis nog steeds de sfeer van vroeger. Krakende trappen brengen je naar de eerste verdieping, vanwaar je mooi uitzicht hebt over de Grote Markt van Groningen. Wordt het koffie of toch een warme chocolademelk met slagroom? Ze hebben ook gebak en lunch en in de zomer kun je ook hier in de volle zon van het ruime terras genieten.
Website

Koffie drinken in Groningen #4: Elmer’s


Elmer’s, Nieuwe Ebbingestraat 60

Bij Elmer’s werken speciale mensen. Hier is het altijd gezellig. Goede koffie en lekkere hapjes liggen op je te wachten, evenals de lunchkaart. Elmer’s ligt iets verder uit het centrum van Groningen waardoor de omgeving wat rustiger is en dit maakt het de ideale plek voor een goed gesprek.
Website

Koffie drinken in Groningen #5: Fresh Today


Fresh Today, Westerkade 10

Fresh Today zat eerst aan de Folkingestraat en is recentelijk verhuisd naar de Westerhaven. Ze staan eigenlijk niet in dit rijtje vanwege de koffie, maar vanwege de high tea, want die is hier werkelijk niet te versmaden. Dankzij hun nieuwe plek aan de Westerhaven hebben ze nu een ruim en zonnig terras.
Website

Ken jij nog meer leuke koffiebars in Groningen?
Laat het me weten in de comments hieronder!

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg de Nederlandse Toerist ook op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op Mirre's bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

9 Comments

  1. Alie van eisden Reply

    Doppio aan Brugstraat. De rode loper, Nieuwe Ebbingestraat

  2. Is Mirre wel in groningen geweest? Betere adressen niet genoemd ene foto is toch echt niet de hedendaagse zwanestraat ?!

    • Klopt Kick, een andere had ik niet voorhanden, ik ga hem binnenkort vervangen 😉 En ja ik ben vaak genoeg in Groningen geweest, heb er zelfs 20 jaar gewoond! Dit zijn mijn favoriete adressen. Waar ga jij graag naartoe voor koffie?

Laat een reactie achter