De 6 kastelenroute vanuit Diepenheim is 35 kilometer lang. Hij is goed bewegwijzerd en brengt je langs de vele kastelen die Hof van Twente rijk is.

De routebeschrijving vind je onderaan dit artikel. 

Zes-kastelenroute-Diepenheim

Watermolen Den Haller

Mijn route begint bij Watermolen Den Haller. Den Haller ligt aan de Diepenheimse Molenbeek en is vermoedelijk de oudste nog bestaande watermolen van Nederland. Hier kun je ook de Middeleeuwse nederzetting Den Haller bekijken. Rond het jaar 1200 woonde hier Wolbertus van Diepenheim. Hier liggen dan ook de wortels van het latere stadje Diepenheim.

Kasteel Warmelo

Kasteel Warmelo is één van de mooiste kastelen in de omgeving van Diepenheim. Het huis werd in 1315 voor het eerst genoemd en is in de loop der jaren erg veranderd. In 1952 werd het gekocht door Prins Bernhard en zijn moeder heeft er tot haar dood in gewoond.

De tuinen zijn een prachtige plek om te wandelen. Eens per jaar kun je in de 7 hectare grote tuinen ook zandsculpturen bewonderen.

Adres: Stedeke 11 in Diepenheim.
Lees verder over kasteel Warmelo op Wikipedia of op de website van kasteel Warmelo.

Huis Diepenheim

Al fietsend door mooie laantjes, komen we vanzelf uit bij Huis Diepenheim. Dit is de oudste Havezathe van het stadje Diepenheim.

Zeskastelentocht-Huis-Diepenheim-028
Adres: Stedeke 1 in Diepenheim.
Lees verder over Huis Diepenheim op Wikipedia of op de website van Hof van Twente.

Behalve watermolen Den Haller en Huis Diepenheim, kom je tijdens deze fietsroute langs kasteel Nijenhuis, kasteel Weldam, kasteel Wegdam, huize Warmelo en Westerflier. Ook landgoed Twickel is in de buurt.

Landgoed Twickel

De fietsroute gaat niet over Landgoed Twickel, maar voor wie een extra ommetje wil maken, is dit absoluut de moeite waard. Landgoed Twickel ligt bij het stadje Delden. Het landgoed is bijna 700 jaar oud en wel 4.300 hectare groot. Op Landgoed Twickel, het grootste landgoed van Nederland, kun je eindeloos wandelen en fietsen.

Eéns per jaar zijn de deuren van kasteel Twickel geopend. Verder zijn er prachtige tuinen en er is een hertenkamp. Ook vind je op het landgoed nog een oude zaagmolen en een oude watermolen. Er valt genoeg te ontdekken op Twickel!

Adres: Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden
Meer informatie vind je op de website van kasteel Twickel en op Wikipedia.

Woeste-Wieven-Diepenheim
Overnachten bij de Woeste Wieven in Diepenheim.

De route

Deze fietsroute en de knooppunten van de 6 kastelenroute zijn te vinden op route.nl.

6 kastelenroute kaart, Diepenheim

Overnachten langs de 6-kastelenroute

Verder fietsen

Lees verder over de regio Hof van Twente en bekijk ook de andere fietsroutes in Overijssel.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Reageren