Groningen is de leukste studentenstad van Nederland en daar kom je al snel achter wanneer je er een bezoekje aan brengt. De terrassen zijn er op een zonnige dag afgeladen en in de weekenden zijn er vaak activiteiten, midden op de Grote Markt. Er gaat niets boven Groningen!

Koffie bij de Kostery

Begin een bezoek aan Groningen bij de Kostery, het oude café aan de voet van de Martinitoren. Meer leuke cafés in Groningen vind je in het artikel 5x Gezellig koffie drinken in Groningen.

Groningen van boven 001

Martinitoren & Rondleiding

Breng vervolgens een bezoekje aan het kantoor van het VVV-kantoor om kaartjes te kopen voor het beklimmen van de Martinitoren of voor een rondleiding door de stad.

Martinitoren-Groningen

Kanoën in de grachten

Wil je iets actievers doen? Ga dan naar het Centraal Station en huur een kano of SUP. Hiermee kun je in een uurtje de grachten rondvaren en de oude pakhuizen vanaf het water bewonderen.

Activiteiten-Groningen-90

Shoppen in Groningen

Shoppen doe je in de Herestraat of in de Folkingestraat, een gezellig straatje vol met alternatieve winkeltjes.

Folkingestraat-Groningen-Stella-Dekker-Fotografie

Rondvaart & Musea

Als je meer te weten wilt komen over de stad Groningen, dan boek je een plekje op de rondvaartboot of kun je naar de diverse musea die Groningen rijk is. Zo is het Groninger Museum beroemd om de wisselende tentoonstellingen, maar kun je ook naar het Scheepvaartmuseum of het Grafisch Museum.

Groninger-Museum-©-Bas-Meelker

Het Groninger Forum

Nieuw in de stad is het Groninger Forum, een cultureel centrum waar je van alles kunt beleven en waarop je vanaf het dak heel Groningen kunt overzien.

Groningen van boven 001
Groninger-Forum

Een wandeling in het Noorderplantsoen

Het gezelligste park van Groningen móét je gezien hebben. Vooral in de zomer is het hier druk, want dan zit het er vol met mensen die picknicken en bbq’en. Ook wordt hier jaarlijks het festival “Noorderzon” georganiseerd. Er zijn dan verschillende podia voor theater, cabaret en muziek.

Noorderzon-Groningen_Knelis
Noorderzon.

Het Ebbingekwartier

Het Ebbingekwartier is het creatieve centrum van Groningen. Hier vind je het hippe DOT, een gezellige ontmoetingsplek en een zaal voor o.a. planetarium voorstellingen. Naast DOT vind je het gezellig stadsstrand van Groningen.

DOT-Groningen

High tea

Sluit de dag af bij ’t Feithhuis, waar je in de zonnige tuin terechtkunt voor een drankje en een heerlijke high tea.

Activiteiten-Groningen-70

Lees verder

Ben je Nederland aan het verkennen? Lees dan ook wat je in andere provincies kunt doen in het artikel: Toerist in eigen land.

De meeste foto’s in dit artikel zijn verkregen via de Groninger Beeldbank.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

4 Reacties

  1. Mooi overzicht! De meeste plekken ken ik, maar kanoën in de grachten heb ik nog nooit gedaan in Groningen. Leuk ideetje voor de zomer 🙂

  2. Oh heerlijk zeg! Ik houd van Groningen. Ik kwam er altijd vaak (om te winkelen en om te stappen), maar de laatste jaren eigenlijk niet meer. Ik moet snel weer eens een bezoekje brengen.

  3. Ik ben een hele tijd geleden eens in Groningen geweest, ik vond het een leuke stad. Zo te lezen heb ik nog genoeg te doen mochten wij ooit terugkomen. Kanoën in de grachten klinkt ook leuk

Reageren