Nijmegen is een gezellige studentenstad waar veel kroegjes en musea zijn. Bovendien ligt de stad in een prachtige groene omgeving met veel heuvels. Hier lees je wat je kunt doen in Nijmegen en omstreken.

Musea in Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland en is daarom een boeiende plaats om musea te bezoeken. Begin bijvoorbeeld bij museum het Valkhof om meer te weten te komen over de Romeinen die deze stad gesticht hebben. Wil je nog verder terug in de tijd, breng dan een bezoekje aan het openluchtmuseum Oriëntalis, hier kom je meer te weten over de oorsprong van het Jodendom, Christendom en de Islam. Om de hoek van het openluchtmuseum ligt het Afrikamuseum met bijzondere culturele voorwerpen uit dit kleurrijke continent. Als je meer wilt weten over onze medemens dan kun je in het MuZIEum ervaren hoe het is om blind te zijn: Je loopt door donkere ruimtes met enkel een blindegeleidestok en een gids. Tot slot kun je vanuit Groesbeek meerijden met een jeep uit de Tweede Wereldoorlog om zo meer te weten te komen over de vrijheidsroute die soldaten aflegden om ons te bevrijden.

Nijmegen-brug-82_011

Activiteiten in Nijmegen

Aan de Waalkade van Nijmegen stikt het van de leukste cafés en restaurants. In de zomer worden er ook festivals gehouden. In één van de oude gebouwen aan de Waal vind je het Velorama fietsenmuseum. Daar vlak naast kun je een Waalscooter huren en een rondje maken langs de Waal en over de prachtige bruggen van Nijmegen.

Fietsen rondom Nijmegen

Zoals gezegd ligt Nijmegen in een schitterende omgeving waar je prachtige fietstochten kan maken. Als je in Oriëntalis of het Afrikamuseum bent geweest, dan weet je al dat het hier behóórlijk heuvel-op kan gaan! Gelukkig komt na elke klim weer een fijne afdaling. De mooiste routes zijn de 7-Heuvelen fietsroute ten zuiden van Nijmegen en de fietsroute van Nijmegen naar Zeddam.

Fietsroute-Nijmegen-Zeddam

Vergeet niet om af te sluiten met een drankje op de gezellige Waalkade van Nijmegen of ga uit eten bij de Meesterproef in de oude Honigfabriek. Heb je na al die activiteiten nog energie over? Dan kun je in de zomer meedoen aan één van de vele leuke evenementen zoals The Night Run.

De leukste overnachtingen in Nijmegen

Er zijn vele leuke hotels en B&B’s in Nijmegen, zoals Designhotel Manna. Lees meer over de hotels waar ik verbleef op de pagina Overnachten in Nijmegen.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Write A Comment