Op de kade van Tiel staan drie grote podia. Mensenmassa’s stromen vanuit alle hoeken toe. Het zijn niet de minste namen die komen optreden tijdens de 24e editie van Appelpop: Anouk, Dotan, Kensington… En dàt voor een gratis festival!

Dag 74 029

Ik ga als eerste naar het optreden van Waylon. Ik had hem al eens eerder gezien, maar het blijft een rasechte artiest die zomaar de hele tent op zijn kop kan zetten. De grote tent staat vol en het is nog niet eens avond.. Vorig jaar kwamen er 125.000 mensen op dit festival af.

Dag 74 014

Backstage bij Appelpop

Ook backstage is het feest. De bands spelen alvast ‘warm’ voor een geïnteresseerd publiek.

Dag 74 030

De sfeer is gemoedelijk. Er loopt werkelijk van alles rond, van jong tot oud. Je kunt wel zien dat dit festival al jaren georganiseerd wordt, want alles loopt gesmeerd. De stad is erop voorbereid met speciale terrassen en menu’s en ook op het festival zijn eten, drinken, sanitair en doorstroom goed geregeld…

Dag 74 045

… totdat de avond valt, want zodra Kensington begint te spelen puilt de tent van het hoofdpodium uit. Zelfs daarbuiten nog staan mensen rijen dik van het concert te genieten. Er is geen doorkomen meer aan, maar de sfeer blijft gezellig!

Dag 74 023

Wil je ook naar Appelpop?

Kijk op de website van Appelpop voor de locatie en het programma.

Dit artikel werd geschreven op dag 74 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

36 Reacties

  1. Ja, hopelijk wordt het niet te nat en wat een goede artiesten he! En allemaal gratis. Hoe is het nog mogelijk in deze tijd. Heel veel plezier en we lezen wel weer hoe je dit hebt ervaren. Waar zet je je fiets neer?

Reageren