Tijdens een fietstocht over de Veluwe, Veluwezoom en de Koningsheide kom ik prachtige heidevelden tegen. Wanneer ik uit het bos kom en de bomen plaatsmaken voor een gigantisch heideveld, houd ik even mijn adem in. Het is zó paars dat ik heb gevoel heb in een sprookjeswereld beland te zijn.

De naaldbomen geuren heerlijk na de hevige regenbui. Mijn dag kan al niet meer stuk. Vandaag ga ik fietsen over de knalpaarse heide op de Veluwe.

Dag 65_051

Op de weg tussen Apeldoorn en Nijmegen neem ik bij “Woeste Hoeve” een afslag en kom ik in de mooiste gebieden terecht. Ik fiets door eindeloze bossen en speur ze af naar een verdwaald edelhert. Dat edelhert zie ik helaas niet, maar wel glimt er iets paars tussen de bomen: BLOEIENDE HEIDE!! Hier heb ik zó lang naar uitgekeken, eindelijk is het zover! De bomen maken plaats voor een gigantisch heideveld en het is zo paars dat het bijna pijn doet aan mijn ogen.

De Koningsheide

Het gebied waar ik terecht ben gekomen is de Koningsheide. Het ligt vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe, maar dit is een wat onbekender gebied. Het heideveld wordt afgeschermd door bomen en daardoor is het hier warmer en paarser dan op andere delen van de Veluwe. Bovendien ben ik hier de enige. Wat is dít mooi!!

Ik ga op een bankje zitten en geniet van de zon en de oogverblindende paarse kleuren. Mijn dag kan niet meer stuk.

Dag 65_065

Zoevend naar Arnhem

Iets ten noorden van Arnhem duik ik het Sonsbeekpark in. Met een rotgang suis ik tussen de sprookjesachtige landerijen door naar beneden, recht het centrum van Arnhem in.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment