De naaldbomen geuren heerlijk na de hevige regenbui. Mijn dag kan al niet meer stuk. Vandaag ga ik fietsen over de knalpaarse heide op de Veluwe.

Dag 65_051 Dag 65_065

Op de weg tussen Apeldoorn en Nijmegen neem ik bij “Woeste Hoeve” een afslag en kom ik in de mooiste gebieden terecht. Ik fiets door eindeloze bossen en speur ze af naar een verdwaald edelhert. Dat edelhert zie ik helaas niet, maar wel glimt er iets paars tussen de bomen: BLOEIENDE HEIDE!! Hier heb ik zó lang naar uitgekeken, eindelijk is het zover! De bomen maken plaats voor een gigantisch heideveld en het is zo paars dat het bijna pijn doet aan mijn ogen.

Iets ten noorden van Arnhem duik ik het Sonsbeekpark in. Met een rotgang suis ik tussen de sprookjesachtige landerijen door naar beneden, recht het centrum van Arnhem in.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!