Het is weer zover! Het Bloesempark staat in bloei. In het zuidelijke puntje van het Amsterdamse bos vind je meer dan 400 Japanse kersenbloesems die slechts een paar weken per jaar knalroze kleuren.

Japanse kersenbloesem in het Amsterdamse bos

De 400 bomen zijn door de Japan Women’s Club gedoneerd aan Amstelveen. het Kersenbloesempark staat symbool voor de vriendschap tussen Japan en Nederland. De ene helft van de bomen heeft een Japanse vrouwennaam en de andere helft een Nederlandse vrouwennaam.

Wie weleens foto’s van Japan heeft opgezocht, weet dat ook in Japan ook veel bloesems zijn aangeplant. Het is Japanse traditie om met vrienden en familie onder de kersenbloesem te picknicken tijdens Hanami Matsuri, het feest van de kersenbloesem. Een mooie traditie, die wij in Nederland nu mooi over kunnen nemen!

De kersenbloesem bloeit maar tijdelijk en dat is juist zo mooi. In Japan staat de boom voor de vergankelijkheid van het leven. In een film kwam ooit de uitspraak voor: “De kersenbloesem is prachtig, en ze is juist zo mooi omdat ze tijdelijk is.”

Monument

In het Bloesempark in Amstelveen vind je ook een herdenkingsteken voor de slachtoffers van de tsunami in 2011.

Toegang tot het Bloesempark in het Amsterdamse bos

De toegang tot het Kersenbloesempark is gratis. Je kunt het Bloesempark bereiken vanuit de “Parkeerplaats dagrecreatie” aan de Nieuwe Meerlaan in het Amsterdamse Bos. Het is van daaruit nog zo’n 20 minuten lopen, maar je wandelt door een prachtig bos langs water en over bruggetjes. In de bloeiperiode is het Bloesempark vanaf de parkeerplaats met borden aangegeven.

Tip: Vergeet vooral de picknickmand niet mee te nemen om Hanami Matsuri te vieren!

Op de website van het Amsterdamse bos kun je meer lezen over het Bloesempark in Amstelveen.

Meer bloesems bekijken? Bekijk dan ook het artikel over Bloesem in de Betuwe!

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren