Elk voorjaar is het weer weer zover! Het Bloesempark staat in bloei. In het zuidelijke puntje van het Amsterdamse bos vind je meer dan 400 Japanse kersenbloesems die slechts een paar weken per jaar bloeien. Een magisch moment dat je niet mag missen!

Tip: Bekijk ook de georganiseerde wandelvakanties en fietsvakanties in Nederland.

Japanse kersenbloesem in het Amsterdamse bos

De 400 bomen zijn door de Japan Women’s Club gedoneerd aan Amstelveen, en daarmee staat het Kersenbloesempark symbool voor de vriendschap tussen Japan en Nederland. De ene helft van de bomen heeft een Japanse vrouwennaam en de andere helft heeft een Nederlandse vrouwennaam.

Wie weleens foto’s van Japan heeft opgezocht, weet dat ook in Japan ook veel bloesems zijn aangeplant. Het is Japanse traditie om met vrienden en familie onder de kersenbloesem te picknicken tijdens Hanami Matsuri, het feest waarbij de komst van de lente wordt gevierd. Een mooie traditie, die wij in Nederland nu mooi over kunnen nemen. Dus neem vooral je picknickmand mee als je naar het Bloesempark gaat!

De kersenbloesem bloeit maar tijdelijk en dat is juist zo mooi. In Japan staat de boom dan ook voor de vergankelijkheid van het leven. In een film kwam ooit de uitspraak voor: “De kersenbloesem is prachtig, en ze is juist zo mooi omdat ze tijdelijk is.” Het staat symbool voor veel andere dingen in het leven.

Monument

Zoals de tsunami die in 2011 voor veel slachtoffers zorgde in Japan. In het Bloesempark in Amstelveen vind je een herdenkingsteken voor de slachtoffers.

Toegang tot het Bloesempark in het Amsterdamse bos

De toegang tot het Kersenbloesempark is gratis. Je kunt het Bloesempark bereiken vanuit de “Parkeerplaats dagrecreatie” aan de Nieuwe Meerlaan in het Amsterdamse Bos. Het is van daaruit nog zo’n 20 minuten lopen, maar je wandelt door een prachtig bos langs water en over bruggetjes. In de bloeiperiode is het Bloesempark vanaf de parkeerplaats met borden aangegeven.

Tip: Vergeet vooral de picknickmand niet mee te nemen om Hanami Matsuri te vieren!

Op de website van het Amsterdamse bos kun je meer lezen over het Bloesempark in Amstelveen.

Georganiseerde fiets- en wandelvakanties

Wil je op fiets- of wandelvakantie, maar niet teveel tijd besteden aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie wandelvakanties en fietsvakanties voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige reizen en geniet van al het moois dat Nederland te bieden heeft!

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Boek nú een vakantie met korting:
Wandelvakanties in Nederland
Fietsvakanties in Nederland

Meer bloesems bekijken? Bekijk dan ook het artikel over Bloesem in de Betuwe.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment