De lente is de mooiste periode voor een fietstocht door de Betuwe. Zodra de roze en witte bloesems in bloei staan, kun je de natuur in vol ornaat bewonderen. De bloesemroute “Bloesemtocht fietsen in de Betuwe” start en eindigt bij station Geldermalsen. Je fietst de hele fietsroute langs de prachtige rivier de Linge.

De exacte route via knooppunten en de gpx van deze Lingeroute vind je onderaan dit artikel. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte wanneer de bloesem in de Betuwe bloeit. Wil je een georganiseerde fietsreis boeken? Bekijk dan de fietsvakanties in Nederland.

Video van de bloesemtocht op de fiets

ANWB-Bloesem-fietsroute-Betuwe
ANWB biedt een 3 tot 5-daagse fietsvakantie door de Betuwe aan.

Start bloesem-fietstocht in Geldermalsen

Deze fietsroute langs de Linge begint bij station Geldermalsen. Van daaruit hoef je maar een paar keer te trappen en je zit al middenin de natuur! Bij Deil is het puur genieten, van het dijkje waar je over fietst, van de rivier de Linge, van de mooie oude gebouwen en natuurlijk van de bloesems die er in bloei staan.

Bloesems zijn bloemen waaruit later eetbare vruchten ontstaan. Zo zijn er in de Betuwe kersenbloesems, appelbloesems en perenbloesems.

Overnachten langs de bloesemroute

Logeer op een landgoed in Deil, omringd door een kruidentuin. Of overnacht met uitzicht op de Linge bij De Os en het Paard, een luxe hotel in een statig huis met hoge plafonds, heerlijke maaltijden en zachte bedden. Onze Logeerkamer biedt ook zicht op de Linge en is knus en gezellig.

Kersenbloesem-fietsen-001

Marietje

Verderop is de veerpont naar Landgoed Mariënwaerdt. De boot heet Marietje en ze brengt jou (met fiets en al) in no-time naar de overkant. Wij kiezen daar niet voor, want we gaan nog verder naar Enspijk en Leerdam. Wel is het een leuke tussenstop met een hele schommel aan lange touwen aan een boom. Even buiten spelen…

Bloesemtocht Betuwe 5b

Op fietsvakantie deze zomer? Bekijk het overzicht van fietsvakanties in Nederland.

Terrasjes

Tijdens de bloesemtocht komen we veel terrasjes tegen, zoals Theetuin de Fruithoeve in een boomgaard met schapen en de Boutesteijnse Theetuin aan de rand van de Linge. Hier kun je binnenkort, wanneer de appel- en perenbloesems zijn uitgebloeid, vers geperste appel- en perensap drinken.

Bloesemroute fietsen 4b

De beste tijd om de bloesemtocht te fietsen

Wanneer de bloesem bloeit, is sterk afhankelijk van het weer. Meestal bloeit de bloesem in april en mei, maar als het al vroeg in het jaar warm is, dan bloeit de bloesem eerder. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte wanneer de bloesem in de Betuwe bloeit.

Na de eerste warme lentedagen zie je de eerste bloemetjes al verschijnen. De bloesemtijd begint in maart met de witte pruimenbloesem, dan volgt de roze Japanse sierkers en tot slot de appel- en perenbloesems waar de Betuwe vol mee staat, dit is doorgaans halverwege april.

Zelf de bloesemtocht fietsen

De GPX en plattegrond van deze bloesem fietsroute van 46 kilometer door de Betuwe vind je op Route.nl: Fietsroute langs de Linge.

Routebeschrijving Bloesemtocht [46km]

De knooppunten vanaf station Geldermalsen zijn: 30, 53, 52, 47, 51, blijf de rivier de Linge volgen naar 16, 97, 98, 99, 49, 57, 48, 82, volg de dijk naar 81, 22, 80, 14, 54, 55, 31, 60, 26, 59, 30.

Bloesemtocht-knooppunten-route

Verder fietsen

Wie nog lang niet uitgekeken is op deze mooie omgeving, kan een boottocht maken op de Linge of een bezoekje brengen aan Landgoed Mariënwaerdt. Bekijk ook onze andere fietsroutes in de Betuwe, uitjes in de Betuwe en leuke hotels in de Betuwe.

Ook een mooie fietsroute door bloemenvelden is de tulpenroute bij Lisse en de tulpenroute in de Noordoostpolder. Deze kun je het beste in april/mei fietsen.

Bloesemroute fietsen 7b

Pin deze post:

Georganiseerde fietsvakantie

Wil je op fietsvakantie, maar niet teveel tijd kwijt zijn aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie fietsvakanties in Nederland en fietsvakanties in Europa voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige fietsreizen en geniet van al het moois dat Nederland én Europa te bieden hebben!

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Tip! Bekijk de fietsvakanties met vroegboekkorting:
Fietsvakanties in Nederland
Fietsvakanties in het buitenland

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Henk Roelse Reply

    Jammer wij waren te laat voor de bloesem volgend jaar (2025) zeker weer

Write A Comment