De lente is de mooiste periode voor een fietstocht door de Betuwe. Zodra de roze en witte bloesems in bloei staan, kun je de natuur in vol ornaat bewonderen. De bloesemroute “Bloesemtocht fietsen in de Betuwe” start en eindigt bij station Geldermalsen. Je fietst de hele fietsroute langs de prachtige rivier de Linge.

Onderaan dit artikel kun je de fietsroute downloaden.

Video van de bloesemtocht op de fiets

Wil je je alvast inlezen over de Betuwe? Bekijk dan de boeken Rivierenland. Nederland van Aa tot Waal en Het Betuwe Boek.

Start bloesem-fietstocht in Geldermalsen

Deze fietsroute langs de Linge begint bij station Geldermalsen. Van daaruit hoef je maar een paar keer te trappen en je zit al middenin de natuur! Bij Deil is het puur genieten, van het dijkje waar je over fietst, van de rivier de Linge, van de mooie oude gebouwen en natuurlijk van de bloesems die er in bloei staan.

Bloesems zijn bloemen waaruit later eetbare vruchten ontstaan. Zo zijn er in de Betuwe kersenbloesems, appelbloesems en perenbloesems.

Overnachten langs de bloesemroute

Logeer op een landgoed in Deil, omringd door een kruidentuin. Of overnacht met uitzicht op de Linge bij De Os en het Paard, een luxe hotel in een statig huis met hoge plafonds, heerlijke maaltijden en zachte bedden. Onze Logeerkamer biedt ook zicht op de Linge en is knus en gezellig. Behalve in een hotel of Natuurhuisje, kun je ook verblijven in recreatiepark het Esmeer of op vakantiepark Landal Amerongse Berg.

Kersenbloesem-fietsen-001

Marietje

Verderop is het veerpontje naar Landgoed Mariënwaerdt. De boot heet Marietje en ze brengt jou (met fiets en al) in no-time naar de overkant. Ik kies daar niet voor, want ik ga nog verder naar Enspijk en Leerdam. Wel is het een leuke tussenstop met een hele schommel aan lange touwen aan een boom. Even buiten spelen…

Tip: ANWB biedt compleet verzorgde fietsvakanties aan, waarbij je in 3 of 5 dagen langs de Linge fietst.

Bloesemtocht Betuwe 5b

Terrasjes

Tijdens de bloesemtocht kom ik veel terrasjes tegen, zoals Theetuin de Fruithoeve in een boomgaard met schapen en de Boutesteijnse Theetuin aan de rand van de Linge. Hier kun je binnenkort, wanneer de appel- en perenbloesems zijn uitgebloeid, vers geperste appel- en perensap drinken.

Bloesemroute fietsen 4b

De beste tijd om de bloesemtocht te fietsen

Wanneer de bloesem bloeit, is sterk afhankelijk van het weer. Meestal bloeit de bloesem in april en mei, maar als het al vroeg in het jaar warm is, dan bloeit de bloesem eerder.

Na de eerste warme lentedagen zie je de eerste bloemetjes al verschijnen. De bloesemtijd begint met de witte pruimenbloesem, dan volgt de roze Japanse sierkers en tot slot de appel- en perenbloesems waar de Betuwe vol mee staat.

Zelf de bloesemtocht fietsen

De GPX en plattegrond van deze bloesem fietsroute van 46 kilometer door de Betuwe vind je op Route.nl: Fietsroute langs de Linge.

De fietsroutes op De Nederlandse Toerist zijn gratis te downloaden. Wil je ons bedanken of sponsoren om routes te blijven maken? Doe dan een donatie. We zijn blij met alle steun die we kunnen krijgen!

Routebeschrijving Bloesemtocht [46km]

De knooppunten vanaf station Geldermalsen zijn: 30, 53, 52, 47, 51, blijf de rivier de Linge volgen naar 16, 97, 98, 99, 49, 57, 48, 82, volg de dijk naar 81, 22, 80, 14, 54, 55, 31, 60, 26, 59, 30.

Bloesemtocht-knooppunten-route
ANWB-fietsvakantie-Betuwe-Lingeroute-1
Boek een compleet arrangement bij ANWB reizen.

Verder fietsen

Wie nog lang niet uitgekeken is op deze mooie omgeving, kan een boottocht maken op de Linge of een bezoekje brengen aan Landgoed Mariënwaerdt. Bekijk ook onze andere fietsroutes in de Betuwe, uitjes in de Betuwe en leuke hotels in de Betuwe.

Bloesemroute fietsen 7b

Ook een mooie fietsroute door bloemenvelden is de tulpenroute bij Lisse en de tulpenroute in de Noordoostpolder. Deze kun je het beste in april/mei fietsen.

Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren