De lente is de mooiste periode voor een fietstocht door de Betuwe. Zodra de roze en witte bloesems in bloei staan, kun je de natuur in vol ornaat bewonderen. De bloesemroute “Bloesemtocht fietsen in de Betuwe” start en eindigt bij station Geldermalsen. Je fietst de hele fietsroute langs de prachtige rivier de Linge.

Onderaan dit artikel kun je de fietsroute downloaden.

Video van de bloesemtocht per fiets

Wil je je alvast inlezen over de Betuwe? Bekijk dan de boeken Rivierenland. Nederland van Aa tot Waal en Het Betuwe Boek.

Start bloesem-fietstocht in Geldermalsen

Deze fietsroute begint bij station Geldermalsen. Van daaruit hoef je maar een paar keer te trappen en je zit al middenin de natuur! Bij Deil is het puur genieten, van het dijkje waar je over fietst, van de rivier de Linge, van de mooie oude gebouwen en natuurlijk van de bloesems die er in bloei staan.

Bloesems zijn bloemen waaruit later eetbare vruchten ontstaan. Zo zijn er in de Betuwe kersenbloesems, appelbloesems en perenbloesems.
Kersenbloesem-fietsen-001

Marietje

Verderop is het veerpontje naar Landgoed Mariënwaerdt. De boot heet Marietje en ze brengt jou (eventueel met fiets en al) in no-time naar de overkant. Ik kies daar niet voor, want ik ga nog verder naar Enspijk en Leerdam. Wel is het een leuke tussenstop met een hele schommel aan lange touwen aan een boom. Even buiten spelen…

Bloesemtocht Betuwe 5b

Volg de Nederlandse Toerist op Instagram, Facebook en YouTube voor meer route-inspiratie.

Terrasjes

Tijdens de bloesemtocht kom ik veel terrasjes tegen, zoals Theetuin de Fruithoeve -vlak naast een boomgaard met schapen- en de Boutesteijnse Theetuin -vlak naast de Linge. Hier kun je binnenkort, wanneer de appel- en perenbloesems zijn uitgebloeid, vers geperste appel- en perensap drinken.

Varen op de Linge

Wie nog lang niet uitgekeken is op deze mooie omgeving, kan een boottocht maken op de Linge of een bezoekje brengen aan Landgoed Mariënwaerdt.

Overnachten langs de bloesemroute

Wil je overnachten met uitzicht op de Linge? Ga dan naar De Os en het Paard, een hotel in een statig huis met hoge plafonds, heerlijke maaltijden en zachte bedden.

Bloesemroute fietsen 4b

Zelf de bloesemtocht fietsen

De fietsroute van 46 kilometer vind je op Route.nl: Fietsroute langs de Linge.

De knooppunten vanaf station Geldermalsen zijn: 59, 30, 53, 52, 47, 51, blijf de rivier volgen naar 16, 97, 98, 99, 49, 57, 48, 82, volg de dijk naar 81, 22, 80, 14, 54, 55, 31, 60, 26, 59.

Bloesemtocht-knooppunten-route

Paklijstje

Overnachten in de Betuwe

Meer overnachtingen en kortingscodes vind je op de pagina: Overnachten.

Boeken over de Betuwe

Bloesemroute fietsen 7b

Verder fietsen

Ook een mooie fietsroute door bloemenvelden is de tulpenroute bij Lisse. Deze kun je het beste in april/mei fietsen. Bekijk ook andere fietsroutes in Nederland.

Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment