De lente is de mooiste periode voor een fietstocht door de Betuwe. Zodra de roze en witte bloesems in bloei staan, kun je de natuur in vol ornaat bewonderen. De route “Bloesemtocht fietsen in de Betuwe” start en eindigt bij station Geldermalsen. Je fietst de hele fietsroute langs de prachtige rivier de Linge.

Onderaan dit artikel kun je de fietsroute downloaden.

Video van de bloesemtocht per fiets

Start bloesem-fietstocht in Geldermalsen

Deze fietsroute begint bij station Geldermalsen. Van daaruit hoef je maar een paar keer te trappen en je zit al middenin de natuur! Bij Deil is het puur genieten, van het dijkje waar je over fietst, van de rivier de Linge, van de mooie oude gebouwen en natuurlijk van de bloesems die er in bloei staan.

Bloesems zijn bloemen waaruit later eetbare vruchten ontstaan. Zo zijn er in de Betuwe kersenbloesems, appelbloesems en perenbloesems.

Marietje

Verderop is het veerpontje naar Mariënwaerdt. De boot heet Marietje en ze brengt jou (eventueel met fiets en al) in no-time naar de overkant. Ik kies daar niet voor, want ik ga nog verder naar Enspijk en Leerdam. Wel is het een leuke tussenstop met een hele schommel aan lange touwen aan een boom. Even buiten spelen…

Terrasjes

Tijdens de bloesemtocht kom ik veel terrasjes tegen, zoals Theetuin de Fruithoeve -vlak naast een boomgaard met schapen- en de Boutesteijnse Theetuin -vlak naast de Linge. Hier kun je binnenkort, wanneer de appel- en perenbloesems zijn uitgebloeid, vers geperste appel- en perensap drinken.

Varen op de Linge

Wie nog lang niet uitgekeken is op deze mooie omgeving, kan een boottocht maken op de Linge of een bezoekje brengen aan Landgoed Mariënwaerdt.

Overnachten in Deil

Wil je overnachten met uitzicht op de Linge? Ga dan naar De Os en het Paard, een hotel in een statig huis met hoge plafonds, heerlijke maaltijden en zachte bedden.

Zelf de bloesemtocht fietsen

De fietsroute van 46 kilometer vind je op Route.nl: Fietsroute langs de Linge.

De knooppunten vanaf station Geldermalsen zijn: 59, 30, 53, 52, 47, 51, blijf de rivier volgen naar 16, 97, 98, 99, 49, 57, 48, 82, volg de dijk naar 81, 22, 80, 14, 54, 55, 31, 60, 26, 59.

Bloesemtocht-knooppunten-route

Overnachten

We hebben de leukste logeeradressen en kortingscodes voor je verzameld op de pagina: Overnachten.

Verder fietsen

Ook een mooie fietsroute door bloemenvelden is de tulpenroute bij Lisse. Deze kun je het beste in april/mei fietsen.

Bekijk ook andere routes op de overzichtspagina met Fietsroutes.

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg de Nederlandse Toerist ook op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op Mirre's bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Write A Comment