In het blotevoetenpark in Brunssum kun je een wandeling maken door de natuur, over verschillende ondergronden. We hebben onze schoenen dus bij de ingang achtergelaten en wagen ons over paden aangelegd met boomstammen, kiezelstenen, dennenappels en modder. Ik voel me langzaamaan één worden met de natuur.

Vitamine G

“De wandeling door het bos werkt ontspannend. Dat is de kracht van vitamine G.” zegt Will, de maker van het Blotevoetenpad in Brunssum. “Gezond, groen en geestelijk.” en hij gaat verder: “Bovendien stimuleer je zo elk zenuwbaantje onder je voeten. Dat zijn er ongeveer 30.000.”

blotevoetenpark Brunssum 001
blotevoetenpark Brunssum 002

Gevoelige voeten

Ik ben nog bezig met een moeizame tocht over dennenappels als ik verderop iemand hoor zeggen dat het zand onder haar voeten héél zacht aanvoelt. ‘Ik wil óók in het zacht’ denk ik bij mezelf en even later mag ik ook van dat heerlijke gevoel genieten.

blotevoetenpark Brunssum 003
blotevoetenpark Brunssum 004

Dwars door het water

Verderop rennen een paar herten de bosjes in. We trekken onze broekspijpen op en waden tot over onze knieën door het water. Verderop zorgen uitstekende boomstammen ervoor dat we droog kunnen oversteken. We wagen ons daarna nog aan diverse modderpoelen en bakken vol met takken en houtsnippers.

blotevoetenpark Brunssum 005
blotevoetenpark Brunssum 006

Modder

Anderhalf uur later zijn onze voeten en zintuigen genoeg gemasseerd. Onze gitzwarte voeten wassen we af onder een kraantje met een stevige borstel erbij. Eigenlijk zou je zoiets elke maand een keertje moeten doen, dan hoef je niet meer naar die dure masseur voor een voetmassage. Op zo’n blotevoetenpad kom je volledig tot rust.

blotevoetenpark Brunssum 007
blotevoetenpark Brunssum 008
blotevoetenpark Brunssum 009

Spelen in de natuur. Je wordt er gewoon een beetje kind van.

Blotevoetenpark in Brunssum bezoeken

Bekijk de openingstijden van het Blotevoetenpark op hun website.

Overnachten

Kijk voor leuke plekjes op de pagina over Overnachten en als je in deze buurt bent, dan is Vakantiepark Hoog Vaals ook een hele mooie startlocatie voor avonturen in de natuur!

Verder lezen

Zoek je nog en leuk wandelgebied in Zuid-Limburg? Doe de Vuursteenroute van WandaWandelt.nl. Als je van fietsen houdt, dan is hier een mooie Route vol Verwondering en ook de fietsroute Valkenburg is erg de moeite waard. Er zijn ook georganiseerde fietsrondreizen in deze regio.

ANWB fietsreis Langs de Maas
ANWB Fietsreis langs de Maas

Dit blog kwam tot stand dankzij een persreis naar Parkstad Heerlen.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Reacties

Reageren