“Ik vind voeten vies!” roept één van de blogsters tijdens onze wandeling door het blotevoetenpark in Brunssum. We hebben onze schoenen achtergelaten en wagen ons over paden aangelegd met boomstammen, kiezelstenen, dennenappels en modder. Ik voel me langzaamaan één worden met de natuur.

blotevoetenpark Brunssum 001 blotevoetenpark Brunssum 002

“De wandeling door het bos werkt ontstressend. Dat is de kracht van vitamine G.” zegt Will, de maker van het Blotevoetenpad. “Gezond, groen en geestelijk.” en hij gaat verder: “Bovendien stimuleer je zo elk zenuwbaantje onder je voeten. Dat zijn er ongeveer 30.000.”

blotevoetenpark Brunssum 003 blotevoetenpark Brunssum 004

Ik ben nog bezig met een moeizame tocht over dennenappels als ik verderop iemand hoor zeggen dat het zand onder haar voeten héél zacht aanvoelt. ‘Ik wil óók in het zacht’ denk ik bij mezelf en even later mag ik ook van dat heerlijke gevoel genieten.

blotevoetenpark Brunssum 005 blotevoetenpark Brunssum 006

Verderop rennen een paar herten de bosjes in. We trekken onze broekspijpen op en waden tot over onze knieën door het water. Verderop zorgen uitstekende boomstammen ervoor dat we droog kunnen oversteken. We wagen ons daarna nog aan diverse modderpoelen en bakken vol met takken en houtsnippers.

blotevoetenpark Brunssum 007 blotevoetenpark Brunssum 008

Anderhalf uur later zijn onze voeten en zintuigen genoeg gemasseerd. Onze gitzwarte voeten wassen we af onder een kraantje met een stevige borstel erbij. Eigenlijk zou je zoiets elke maand een keertje moeten doen, dan hoef je niet meer naar die dure masseur voor een voetmassage. Op zo’n blotevoetenpad kom je volledig tot rust.

blotevoetenpark Brunssum 009

Spelen in de natuur. Je wordt er gewoon een beetje kind van.

Ook naar het Blotevoetenpark in Brunssum?

Bekijk de openingstijden van het Blotevoetenpark op hun website.

Overnachten

Kijk voor leuke plekjes op de pagina over Overnachten en als je in deze buurt bent, dan is Vaals ook een hele mooie plek voor avonturen in de natuur!

Dit blog kwam tot stand dankzij een persreis naar Parkstad Heerlen.
Zoek je nog en leuk wandelgebied in Zuid-Limburg? Doe de Vuursteenroute van WandaWandelt.nl.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

3 Comments

Laat een reactie achter