“Ik heb de ideale pol gevonden!” roept Ezra. Het weiland is niet zo netjes gemaaid als bij een èchte golfbaan, maar het ruige landschap maakt het Boerengolfen extra leuk en uitdagend.

Boerengolf_040

Boerengolf is uitgevonden door de eigenaar van kaasboerderij Weenink en het werd in korte tijd zó razend populair dat het nu al in 14 landen gespeeld wordt! Het is wat moeilijker dan normaal golfen want je slaat met een klomp-aan-een-stokje tegen een kleine voetbal. Het is de bedoeling dat de bal aan de andere kant van het weiland bij de vlag in de hole gaat. In zo min mogelijk slagen uiteraard. De groep blijft altijd samen, want de eigenaar van de bal die achteraan ligt is als volgende aan de beurt.

Onze techniek? Vóórdat je met je klomp-aan-een-stokje tegen de bal slaat, moet je het eerst goed voorbereiden: Zoek een pol uit waar je de bal op kunt leggen en als die er niet is dan maak je met je voeten een cirkeltje zodat een pluim gras ontstaat en leg je de bal daar bovenop. Zo heb je een natuurlijke pin waardoor je met de klomp beter onder de bal kunt komen!

Wil je ook boerengolfen?

Website: Boerengolf bij kaasboerderij Weenink

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

17 Comments

  1. Het was gelukkig weer knap weer . Dat hat je in ieder geval weer mee. Boerengolf is leuk je krijgt er nog dikke armen van.

  2. prachtige foto’s dat is weer eens wat anders dan fietsen . maar uh ik zag Peter op je blog staan met een rode kaart heb je vals gespeeld Mirre ?

  3. Wat was dat gezellig!!!! Had er graag bij willen zijn, zeker nu ik dit zo zie….
    En wat leuk dat er van die gezellige punten zijn waar je koffie of thee kunt pakken! Fantastisch dat dat kan.

Laat een reactie achter