“Ik heb de ideale pol gevonden!” roept Ezra. Het weiland is niet zo netjes gemaaid als bij een èchte golfbaan, maar het ruige landschap maakt het Boerengolfen extra leuk en uitdagend.

Boerengolf_040

Boerengolf is uitgevonden door de eigenaar van kaasboerderij Weenink en het werd in korte tijd zó razend populair dat het nu al in 14 landen gespeeld wordt! Het is wat moeilijker dan normaal golfen want je slaat met een klomp-aan-een-stokje tegen een kleine voetbal. Het is de bedoeling dat de bal aan de andere kant van het weiland bij de vlag in de hole gaat. In zo min mogelijk slagen uiteraard. De groep blijft altijd samen, want de eigenaar van de bal die achteraan ligt is als volgende aan de beurt.

Onze techniek? Vóórdat je met je klomp-aan-een-stokje tegen de bal slaat, moet je het eerst goed voorbereiden: Zoek een pol uit waar je de bal op kunt leggen en als die er niet is dan maak je met je voeten een cirkeltje zodat een pluim gras ontstaat en leg je de bal daar bovenop. Zo heb je een natuurlijke pin waardoor je met de klomp beter onder de bal kunt komen!

Wil je ook boerengolfen?

Website: Boerengolf bij kaasboerderij Weenink

Overnachten

Erve Kots, Lievelde

Erve Kots is een accommodatie in Lievelde, in de Achterhoek. Het heeft moderne kamers in een oude boerderij. Terras en pannenkoekenrestaurant. Naast het hotel staat het gelijknamige museum over oude ambachten en ertegenover kun je boerengolf spelen bij Kaasboerderij Weenink.

Boek deze overnachting!

Dit artikel werd geschreven op dag 50 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

17 Reacties

  1. Wat was dat gezellig!!!! Had er graag bij willen zijn, zeker nu ik dit zo zie….
    En wat leuk dat er van die gezellige punten zijn waar je koffie of thee kunt pakken! Fantastisch dat dat kan.

Reageren