Bronkhorst wordt ook wel het kleinste stadje van Nederland genoemd. Ik was er al eens langs – maar nog niet doorheen – gefietst. Wat een gemiste kans! Het is namelijk een heel pittoresk stadje met schattige straatjes, veel curiosa-winkeltjes en een gezellig terras. Een echte publiekstrekker, want ze komen vanuit heel Nederland hiernaartoe.

Kasteel

Vroeger stond hier in Bronkhorst een groot kasteel. De heren van Bronkhorst waren vooraanstaande edellieden tijdens de Middeleeuwen en lieten dat graag zien. Samen met de omliggende boerderijen kreeg dit dorp stadsrechten en werd daarmee het kleinste stadje van Nederland. Tenminste… Dat zeggen ze, maar blijkt helemaal niet waar te zijn, want er zijn drie stadjes (waaronder Staverden) die nog kleiner zijn dan Bronkhorst.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

37 Comments

  1. Ja, het is echt het kleinste stadje van Nederland. Het is al lang geleden dat ik daar ben geweest, maar je moet je auto b.v. buiten het stadje parkeren. Maar zo schattig allemaal.

  2. Echt prachtig!!! Ben er ooit geweest tijdens het fietsen van een route van “Happen en trappen”. Was echt heel erg de moeite waard!!!!

  3. Ik ben in Baak geboren een dorpje dichtbij Bronkhorst. Leuk gefilmd Mirre dat Bronkhorst. Op naar je 1 na laatste dag. Ik ga je missen!

  4. Mooi filmpje, Mirre! Bronkhorst schijnt in de gemeente Steenderen te liggen en daarom dus daar vlakbij en een goede vriendin is in die buurt geboren en opgegroeid. Zal haar eens vragen of ze dit idd zeer knus en mooi en lief uitziende kleinste stadje Bronkhorst kent. Zal vast wel en ik heb iig genoten van dit mooie, leuke filmpje hoor! De allerkleinste dorp is naar verluid Persingen, vlakbij Nijmegen en De Ooij. Weten en kunnen jullie dit dorpje?

    • Leuk om te horen Lex! ? Bronkhorst ligt inderdaad vlak naast Steenderen, en Persingen daar ben ik een keer doorheen gefietst, het is niet meer dan een kerk en een paar huizen!

    • Wat leuk dat je ook door Persingen bent gefietst, 5000km Gelderse streken. Ik fiets heel graag, dus like jullie FB PAGINA graag. En kijk ook of we mogelijk elkaars FB vrienden kunnen worden als jullie dat ook leukvinden.

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!