Als ze mij zouden vragen wat je allemaal met papier kunt doen, dan zou ik antwoorden: “Erop tekenen, schrijven, hoedjes vouwen, eehm… Dat was het wel zo’n beetje..”, maar schijnbaar hebben kunstenaars daar hele andere ideeën over. Kom naar de Paper Art tentoonstelling van CODA in Apeldoorn en je wordt zeker verrast!

Coda Apeldoorn 029
Een edelhert van papier.

Coda Apeldoorn 044
Een borstbeeld van papier.

Coda Apeldoorn 037
Een motor van karton!!

Er zitten zelfs ribbels in de handvaten en het zitvlak ziet eruit alsof het zacht is. Chris Gilmore maakte de motor in Engeland en vervoerde hem voor de tentoonstelling naar Nederland. Hier kwam hij erachter dat het voorwiel in Engeland was blijven liggen! Snel heeft hij ter plekke nog een nieuw voorwiel in elkaar gezet.

Hij was niet de enige die tot op het laatste moment met zijn kunstwerk bezig was. Een andere kunstenaar presteerde het namelijk om tijdens de openingsborrel nog aan het werk te zijn! Deze perfectionist werd vriendelijk verzocht om het kunstwerk te laten voor wat het was. ?

De tentoonstelling: Paper Art

Bij CODA (Cultuur OnderDak Apeldoorn) maken ze elke twee jaar een tentoonstelling met als thema ‘papier’. Dat heeft een reden, want vroeger waren er op de Veluwe veel papiermolens omdat het water er zo schoon was. Zo konden ze mooi wit papier maken. Alleen al rondom Apeldoorn staan 58 papiermolens! De papiermolens inspireerden CODA om elke twee jaar deze tentoonstelling te organiseren.

Er is nog veel meer papierkunst te zien dan ik in dit artikel kwijt kan. CODA geeft iedere zondag om 14u een rondleiding door Paper Art waar je (op vertoon van een toegangskaartje) gratis aan kunt deelnemen.

Wil je zelf naar Coda Paper Art in Apeldoorn?

Ga naar de website Coda Apeldoorn of lees verder over wat er te doen is in Apeldoorn.

Dit artikel werd geschreven op dag 64 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

13 Reacties

Reageren