Het Corversbos ligt aan de rand van Hilversum en grenst aan het Spanderswoud en aan diverse landgoederen zoals Landgoed Gooilust, buitenplaats Boekesteyn en buitenplaats Schaep en Burgh. Vanwege het vele groen kun je hier eindeloos wandelen en fietsen. Het is ook de perfecte plek om wild te spotten.

Lanen in het Corversbos

Kenmerkend voor het Corversbos zijn de prachtige lange lanen die hier aangelegd zijn. Ook kun je wandelen over de vele kleine paadjes die door het bos lopen.

Corversbos-105b
Corversbos-103b
Corversbos-007b
Corversbos-005b

Weilanden

In het Corversbos worden bomen afgewisseld met open weilanden. Hier wordt onder andere graan verbouwd.

Corversbos-110b
Corversbos-106b
Corversbos-025

Dieren in het Corversbos

In het Corversbos kun je heel veel diersoorten zien, met name vogels zoals de buizerd, havik, bosuil en spechten, maar ook de ijsvogel komt in dit gebied voor. Als je bij zonsopkomst of zonsondergang naar het Corversbos gaat, dan heb je ook kans om reeën te spotten. De grootste kans om reeën in het Corversbos te zien, heb je op de open weilanden.

Ree-in-het-Corversbos
Reekalf in het Corversbos

Landgoed Gooilust

Aan de rand van het Corversbos ligt een prachtig landgoed: Gooilust. Eén van de eigenaren van het landgoed heeft hier bijzondere plant- en boomsoorten geplant, die afkomstig zijn uit alle hoeken van de wereld. Informatie over dit bijzondere landgoed kun je vinden in het artikel over Gooilust.

Fietsen door het Corversbos

Heb je zin in een fietstocht in plaats van een wandeling? Eén van de fietsroutes die door het Corversbos komt, is de fietsroute Rondje Naardermeer. Als je van bloemen houdt, dan moet je in mei echt eens naar de Rododendronvallei op het naastgelegen Landgoed Gooilust. Een lust voor het oog!

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren