In de zomer van 2015 fietste ik in 100 dagen 5000 kilometer door Gelderland. Onderweg bezocht ik allerlei toeristische activiteiten. Dit is het verslag van dag 100.

header-GelderseStreken

Al om 7 uur wordt er op de deur geklopt. Natuurlijk weet ik wat er gaat gebeuren, maar op de radio lijkt het net alsof het spontaan is: “Goedemorgen!!” Omroep Gelderland-presentator Marc èn eigenaar van Groot-Warnsborn Lammert staan voor de deur met twee plateaus vol champagne-ontbijt. Dàt is nog eens een goed begin van de dag!

Dag 100_001

“Mag ik even je kuiten voelen?” vraagt Marc. Op deze vraag was ik niet voorbereid. Mijn kuiten zijn inderdaad drie keer zo dik geworden en ik fiets gemiddeld bijna 5 kilometer per uur sneller dan toen ik begon. Het wordt een leuk radio-interview en een uur later doen we buiten nog een interview. Dan pakken we onze tassen en gaan we op pad. Op de elektrische (!) fiets naar Mantel om hem daar weer in te ruilen voor mijn blinkende Pegasus.

Inmiddels is ook Marcel aangehaakt. Hij volgde me al vanaf het eerste uur en fietst vandaag voor de negende keer mee. Gezellig! Ondertussen zet ik alles op de livestream en stromen de Twitterberichtjes aan de lopende band binnen. Allemaal succeswensen voor de laatste dag en ook alvast felicitaties.
Om stipt 11 uur staan we op de afgesproken plek in Lent.

Dag 100_004

Er zijn al wat mensen die meefietsen en langzaamaan groeit de groep. Ik ga nog even op de foto met een groep leerlingen van een sportopleiding (en hoop ze een beetje geïnspireerd te hebben) en daarna fietsen we met z’n allen over de brug “De Oversteek” de mooie stad Nijmegen binnen.

Naast een groene loper en een boog vol groen-witte ballonnetjes staan ontzettend veel bekende gezichten. Ik ben binnen. En het is feest.

Dag 100_010 Dag 100_007

5000KM door de Gelderse Streken – Slotfilm

Dit artikel werd geschreven op dag 100 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

116 Comments

 1. Fantastisch Mirre. Je bent over, zelfs ruimschoots. Proficiat. We zijn trots je te hebben leren kennen. VAN HARTE GEFELICITEERD. Je bent een KANJER !!

 2. Wat een gave ervaring ben jij rijker! Dit moet hoe dan ook n super vervolg krijgen! Leuk dat ik etappe 82 met je heb meegefietst.

 3. Hoera! Gefeliciteerd Mirre en nog een heel fijne avond en met alle mooie herinneringen naar huis. Dat zal ook weer wennen zijn, maar heel fijn. Lieve groet van mij!

 4. Hoeraaaa!!! Alle mooie commentaren zijn hierboven al gegeven, maar ook Ton en ik willen je nogmaals feliciteren met je geweldige prestatie! Wij zijn super duper trots op je!

  • Daar waar ik woon en Nijmegen is de oudste en vind ik wel de mooiste stad van NL! Wat doe jij aan fietsen vaak, Mirre? Ik ben nl. Dol op fietsen en ben extra benieuwd wat jij aan fietsen doet en met wie en waar en hoe vaak en hoe lang… hoor graaf jouw antwoorden? Bvd en ben reuze benieuwd hoor!

 5. Goed gedaan Mirre !
  Door Gelderse streken ben ik fan van je geworden en ga zeker je andere reisblogs ook lezen.
  Groetjes Willem

 6. Goed getrapt. En natuurlijk is Zutphen het meest bijzondere stadje ter… wereld. Hoe meer en verder je fietst, hoe leuker daar thuiskomen is.

 7. Geweldig Mirre, ambassadrice Gelderse Streken chapeau
  Je 100 dagen met de mooiste ervaringen met een groot publiek kunnen delen deze geweldige ‘vakantiebaan’ is uniek voor je cv!
  Jouw enthousiasme straalt door de ether heen

 8. Geweldig gedaan Mirre, ik heb genoten van je verhalen video’s en foto’s! Bedankt daarvoor en nu lekker uitrusten van een hele mooie tocht door Gelderland:)

 9. Wat een geweldig avontuur, leuk je vandaag toch op de valreep nog even gesproken te hebben omdat meefietsen er niet van gekomen is, geniet van de tijdelijke rust en straks veel plezier op je nieuwe reis!

 10. Geweldig dat je onze provincie zo goed hebt gepromoveerd
  Vele mensen zullen dit kunnen beamen
  Succes met alles hierna
  Dit was echt een stukje werk wat weinig mensen je na zullen doen. Chapeau

 11. Hartstikke leuk en goed gedaan Mirre. Vond het erg leuk je te volgen. En wat heeft Gelderland een prachtige streken die ik nog lang niet allemaal kende!

 12. Lieve Mirre, dank voor al je prachtige verhalen, filmpjes en foto’s!
  En natuurlijk heel veel dank voor de leuke ontmoeting en gezellige avond in Ermelo!!!
  Hartelijke groet en tot ziens, kom gerust eens langs in Amersfoort, je hebt m’n gegevens!!!

 13. ga ik doen!! Het was erg leuk en interessant je te volgen! En mooie video!! Ben blij dat ik in Gelderland (de achterhoek!) woon 😉

 14. Gefeliciteerd meid dat heb je maar toch even gedaan daar kun je trots op zijn super dat doe er jou niet veel na prachtig Gelderland mag trots op je zijn mooi supermooie

 15. Hoi Mirre, je fietstocht is voorbij, wat veel heb je meegemaakt! Op naar een volgend avontuur! Groetjes, en wie weet tot ziens op De Zeehond!

 16. Was heel leuk om je te volgen! Wist niet dat er nog zoveel te zien was heb een hoop van je geleerd. Ga zeker een aantal dingen bezoeken. Ik blijf je zeker volgen! Hoop dar er een boekje komt!

 17. Beste Mirre, chapeau! Pet af voor zulk langdurig heen-en-weer fietsen door het mooie gelderland. Ik vond het boeiend om je te volgen en leuk dat je ons steeds prikkelde met je open vragen (over allerlei zaken mbt tot waar je op dat moment was). ik wens je alle goeds toe; groetjes van Edward uit Ede 😉

 18. Stiekem toch wel jammer dat het voorbij is want het was heel leuk om je te volgen. Op deze manier zagen we Gelderland op een hele andere manier en konden we mee genieten van de diversiteit van onze provincie 😀 Dank je wel daarvoor 😀

 19. Alles is denk ik al eens gezegt hier.. ik denk dat je veel vrienden hebt gemaakt in Gelderland. Dit was een avontuur om niet meer te vergeten.

 20. Wat een ontzettend gave zomer heb jij gehad! Mooi uitgevoerd. Ik heb er van genoten en veel nieuwe ideeën opgedaan. En ook nog een subliem reetje gespot met z’n drieën.

 21. Het is een fantastisch document over ons mooie Gelderland geworden. Hoop dat jij er als Groninger van bent gaan houden zoals wij Gelderlanders dat doen. Het was leuk je als gast te ontvangen en even deel uit te maken van je avontuur. Het ga je goed.

 22. Wat een geweldig initiatief om onze omgeving te presenteren in al zijn schoonheid. Laten we ervan genieten en delen wat goed is.

 23. Wauw! Hier wordt Gelderland erg mooi en goed uitgelicht! Bedankt voor je komst bij ons op WaterGoed en het buitenspelen bij Evenementenorganisatie Omnivents. Wij gaan je volgen 🙂

Write A Comment