In de zomer van 2015 fietste ik in 100 dagen 5000 kilometer door Gelderland. Onderweg bezocht ik allerlei toeristische activiteiten. Dit is het verslag van dag 100.

header-GelderseStreken

Al om 7 uur wordt er op de deur geklopt. Natuurlijk weet ik wat er gaat gebeuren, maar op de radio lijkt het net alsof het spontaan is: “Goedemorgen!!” Omroep Gelderland-presentator Marc èn eigenaar van Groot-Warnsborn Lammert staan voor de deur met twee plateaus vol champagne-ontbijt. Dàt is nog eens een goed begin van de dag!

Dag 100_001

“Mag ik even je kuiten voelen?” vraagt Marc. Op deze vraag was ik niet voorbereid. Mijn kuiten zijn inderdaad drie keer zo dik geworden en ik fiets gemiddeld bijna 5 kilometer per uur sneller dan toen ik begon. Het wordt een leuk radio-interview en een uur later doen we buiten nog een interview. Dan pakken we onze tassen en gaan we op pad. Op de elektrische (!) fiets naar Mantel om hem daar weer in te ruilen voor mijn blinkende Pegasus.

Inmiddels is ook Marcel aangehaakt. Hij volgde me al vanaf het eerste uur en fietst vandaag voor de negende keer mee. Gezellig! Ondertussen zet ik alles op de livestream en stromen de Twitterberichtjes aan de lopende band binnen. Allemaal succeswensen voor de laatste dag en ook alvast felicitaties.
Om stipt 11 uur staan we op de afgesproken plek in Lent.

Dag 100_004

Er zijn al wat mensen die meefietsen en langzaamaan groeit de groep. Ik ga nog even op de foto met een groep leerlingen van een sportopleiding (en hoop ze een beetje geïnspireerd te hebben) en daarna fietsen we met z’n allen over de brug “De Oversteek” de mooie stad Nijmegen binnen.

Naast een groene loper en een boog vol groen-witte ballonnetjes staan ontzettend veel bekende gezichten. Ik ben binnen. En het is feest.

Dag 100_010 Dag 100_007

5000KM door de Gelderse Streken – Slotfilm

Dit artikel werd geschreven op dag 100 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

116 Reacties

 1. Geweldig Mirre, ambassadrice Gelderse Streken chapeau
  Je 100 dagen met de mooiste ervaringen met een groot publiek kunnen delen deze geweldige ‘vakantiebaan’ is uniek voor je cv!
  Jouw enthousiasme straalt door de ether heen

 2. Geweldig gedaan Mirre, ik heb genoten van je verhalen video’s en foto’s! Bedankt daarvoor en nu lekker uitrusten van een hele mooie tocht door Gelderland:)

 3. Wat een geweldig avontuur, leuk je vandaag toch op de valreep nog even gesproken te hebben omdat meefietsen er niet van gekomen is, geniet van de tijdelijke rust en straks veel plezier op je nieuwe reis!

 4. Geweldig dat je onze provincie zo goed hebt gepromoveerd
  Vele mensen zullen dit kunnen beamen
  Succes met alles hierna
  Dit was echt een stukje werk wat weinig mensen je na zullen doen. Chapeau

 5. Lieve Mirre, dank voor al je prachtige verhalen, filmpjes en foto’s!
  En natuurlijk heel veel dank voor de leuke ontmoeting en gezellige avond in Ermelo!!!
  Hartelijke groet en tot ziens, kom gerust eens langs in Amersfoort, je hebt m’n gegevens!!!

 6. Was heel leuk om je te volgen! Wist niet dat er nog zoveel te zien was heb een hoop van je geleerd. Ga zeker een aantal dingen bezoeken. Ik blijf je zeker volgen! Hoop dar er een boekje komt!

 7. Beste Mirre, chapeau! Pet af voor zulk langdurig heen-en-weer fietsen door het mooie gelderland. Ik vond het boeiend om je te volgen en leuk dat je ons steeds prikkelde met je open vragen (over allerlei zaken mbt tot waar je op dat moment was). ik wens je alle goeds toe; groetjes van Edward uit Ede 😉

 8. Stiekem toch wel jammer dat het voorbij is want het was heel leuk om je te volgen. Op deze manier zagen we Gelderland op een hele andere manier en konden we mee genieten van de diversiteit van onze provincie 😀 Dank je wel daarvoor 😀

 9. Wat een ontzettend gave zomer heb jij gehad! Mooi uitgevoerd. Ik heb er van genoten en veel nieuwe ideeën opgedaan. En ook nog een subliem reetje gespot met z’n drieën.

 10. Het is een fantastisch document over ons mooie Gelderland geworden. Hoop dat jij er als Groninger van bent gaan houden zoals wij Gelderlanders dat doen. Het was leuk je als gast te ontvangen en even deel uit te maken van je avontuur. Het ga je goed.

 11. Wauw! Hier wordt Gelderland erg mooi en goed uitgelicht! Bedankt voor je komst bij ons op WaterGoed en het buitenspelen bij Evenementenorganisatie Omnivents. Wij gaan je volgen 🙂

Reageren