Op 6 juni 2022 is er weer een “Dag van het Kasteel”. Dag van het Kasteel is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste landelijke publieksevenement dat kastelen en buitenplaatsen in de spotlight zet. Samen met meer dan honderd kastelen en buitenplaatsen worden de diversiteit van het erfgoed en de daaraan verbonden verhalen tot leven gebracht.

Elk jaar is er een landelijke dag waarop veel kastelen en buitenplaatsen voor het publiek geopend zijn. Die dag valt dit jaar op 6 juni 2022.

Kasteel-de-Haar
Kasteel de Haar

Op de website vind je de kastelen en buitenplaatsen die meedoen aan het evenement én informatie over andere manieren en momenten om deze locaties te bezoeken (bijvoorbeeld als museum of horeca). Ook lees je er de verhalen over de plekken. Ben je benieuwd naar deze verhalen? Bezoek dan de website: DvhK | Digitaal – Dag van het Kasteel.

Thema: Rampjaar 1672

Er is een wisselend jaarthema waardoor Dag van het kasteel ieder jaar weer een bezoekje waard is. Komende editie is het thema ‘Een ramp is van alle tijden’. Dit thema sluit aan op het Rampjaar 1672 dat volgend jaar door heel Nederland herdacht wordt. Veel kastelen en buitenplaatsen werden toen in het oorlogsgeweld verwoest of zwaar beschadigd. In sommige kasteelmuren kun je de kanongaten nog zien zitten en zijn de kanonskogels uit de slotgrachten opgediept en verzameld.

Kasteel-Ammersoyen-38
Kanonskogels bij kasteel Ammersoyen.

Op tweede pinksterdag wordt uitvoerig bij het thema stilgestaan, onder andere met mooie kasteelwandelingen. Verschillende routes en verhalen zijn nu al beschikbaar en elke maand komen er nieuwe bij. De wandeltochten zijn ook individueel te lopen, op elke dag van het jaar.

Kasteel-Ammersoyen-24
Kasteel Ammersoyen.

Welk kasteel bezoek jij op 6 juni 2022 tijdens Dag van het Kasteel? Ik ben benieuwd naar jouw keuze, je kunt het me laten weten via de reacties hieronder.

Lees verder

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren