Je moet moeite doen om in de Amsterdamse Waterleidingduinen géén herten tegen te komen. Lastiger is het om vosjes te vinden. We gaan op pad!

De ingang

Er zijn diverse ingangen naar de Hollandse Waterleidingduinen. Bij iedere ingang word je verzocht om een kaartje van €1,50 te kopen voor het onderhoud van het park. Daarna kun je naar binnen. Wij hebben gekozen voor de ingang “Oase in Vogelenzang” bij bezoekerscentrum de Oranjekom, waar ook een parkeerplaats is.

Amsterdamse waterleidingduinen 002 copy

Omdat het november is, zijn de bomen hier knalgeel. We genieten volop van de kleurenpracht.

De Hollandse Waterleidingduinen

Amsterdamse waterleidingduinen 047 copy
Amsterdamse waterleidingduinen 041 copy
Amsterdamse waterleidingduinen 037 copy
Amsterdamse waterleidingduinen 044 copy

Herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Zoals ik al zei: Je moet hier echt je best doen om géén herten tegen te komen! Ze zijn werkelijk overal en ze lopen je zomaar voor de voeten. Als echte sterren poseren ze voor de camera.

Amsterdamse waterleidingduinen 007 copy
Amsterdamse waterleidingduinen 010 copy
Amsterdamse waterleidingduinen 033 copy
Amsterdamse waterleidingduinen 009 copy

Vossen

Even verderop in de Amsterdamse Waterleidingduinen gaan we op zoek naar vossen. In een blog hadden we gelezen dat ze hier heel makkelijk te spotten zijn, maar wij hebben er helaas niet één gezien. Wil je een poging wagen, loop dan naar het kruispunt waar de Strandweg overgaat in de Duizendmeterweg. Daar staat een bordje dat je de vossen niet mag voeren, dus ze zullen daar vast ergens zitten.

Vogelkijkhut

Op de paden lopen veel mensen met lange lenzen heen en weer. Ze zijn op zoek naar vossen, herten en bijzondere vogels. Wij wagen een poging in de vogelkijkhut, maar we hebben niet genoeg geduld denk ik. We zien alleen een aalscholver.

Amsterdamse waterleidingduinen 055 copy

Boven een beekje scheert een ijsvogel voorbij. Hij neemt plaats op een takje en vliegt dan snel weer weg. Shit, ik ben betrapt! Misschien is ‘vogelaar’ niet de juiste term voor mij.

Meer informatie over het gebied

Wil je herten van dichtbij bekijken en ook een poging wagen om vossen te zien? Ga dan naar de Hollandse Waterleidingduinen. Meer informatie vind je op de officiële website van de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Overnachten bij de Amsterdamse Waterleidingduinen

Wij hadden een accommodatie gehuurd bij Vakantiehuizen Ruigenhoek in de plaats De Zilk, aan de rand van de Hollandse Waterleidingduinen.

Vakantiehuizen-Ruigenhoek-006
Vakantiehuizen-Ruigenhoek-004
Lekkere zachte bedden om in uit te rusten voor de volgende dag.
Vakantiehuizen-Ruigenhoek-005
Vakantiehuizen-Ruigenhoek-007
Het uitzicht vanuit de houtgestookte sauna.
Vakantiehuizen-Ruigenhoek-002
Heerlijk eten…
Vakantiehuizen-Ruigenhoek-001
Vakantiehuizen-Ruigenhoek-003
En ’s avonds gezellig bij het haardvuur!

Met dank aan Bregje van WandelVrouw.nl, Carolien van DreamTheWorld.nl en Wanda van WandaWandelt.nl voor de gezellige week!

NB: Controleer jezelf na het wandelen op tekenbeten. Check de teken-plattegrond in de nieuwe teken app.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg de Nederlandse Toerist ook op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op Mirre's bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter