Prachtig gelegen aan de rand van paleis het Loo staat het Bilderberg hotel de Keizerskroon. In dit hotel wacht een heel hartelijk ontvangst van de vriendelijke personeelsleden. Geniet van de ruime kamer en van het zwembad met sauna op de bovenste verdieping. Sommige gasten blijven zelfs een week!

Bilderberg hotel De Keizerskroon, Apeldoorn

Bilderberg hotel De Keizerskroon Apeldoorn

Faciliteiten

Kies je voor een moderne kamer of voor een koninklijke kamer met meubelstukken uit Paleis Het Loo? Alle kamers in Hotel De Keizerskroon zijn ruim en licht. Op de bovenste etage bevindt zich een zwembad en een sauna waar je volledig tot rust kunt komen.

Fietsroute langs kasteel Cannenburch

Zin om te fietsen? Neem een eigen fiets mee, of huur er één bij de Keizerskroon.
Er zijn schitterende fietstochten op de Veluwe, en onderweg kun je uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Kasteel Cannenburch in Vaassen, de Apenheul, Burgers’Zoo of het CODA museum. Uitgefietst? Ontspannen doe je in de Veluwse Bron of in de Thermen Bussloo.

Diner in de Keizerskroon

’s Avonds kun je in De Keizerskroon aanschuiven aan het diner dat wordt bereid door topkoks. Dit restaurant is tijdens mijn 5000km door de Gelderse Streken in 2015 niet voor niets terecht gekomen in mijn top 5 van beste restaurants in Gelderland.

Bilderberg Hotel de Keizerskroon

Historie

“Gebouwd in hetzelfde jaar als Paleis Het Loo (1689), is deze herberg hier ook altijd onlosmakelijk mee verbonden geweest. Gasten van het hof werden (en worden) bij De Keizerskroon ondergebracht. Het hotel dankt zijn naam aan het bezoek van de illustere tsaar Peter de Grote (1711).

Het is nooit helemaal duidelijk geworden of de tsaar in de herberg verbleef om zijn eenvoud te onderstrepen of omdat het Nederlandse Hof het maar beter vond deze “onbeschaafde” Rus in de herberg onder te brengen.

Ook de Oostenrijkse Keizerin Sisi en Muzikant Frans Liszt verbleven samen met talloze gasten van het koninklijk hof in De Keizerskroon. Vanaf 1918 was De Keizerskroon persoonlijk bezit van Koningin Wilhelmina, waarbij de keukenbrigade zorgde voor de dagelijkse maaltijden op Paleis Het Loo.”
– De Keizerskroon

Boek je overnachting bij De Keizerskroon in Apeldoorn
Adres: Koningstraat 7, 7315 HR Apeldoorn

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren