Kerstmarkten zijn al jarenlang populair in Duitsland en winnen nu ook in Nederland aan populariteit. Kraampjes, lichtjes en warme dranken. Zó maken we van de donkere dagen een feest! Dit zijn de leukste, minder voor de hand liggende kerstmarkten waar je je aankomend weekend kunt opwarmen.

De Gemeentegrot en de Fluweelengrot in Valkenburg

Vanaf half november verandert Valkenburg in ‘Kerststad Valkenburg”. Kerst wordt hier serieus genomen en daarom wonnen ze in 2017 zelfs de titel “Beste kerststad van Europa”.

Er zijn een heleboel activiteiten in Valkenburg en meerdere kerstmarkten, zoals die in de Gemeentegrot en die in de Fluweelengrot. De kerstmarkt in de Gemeentegrot is de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Onze favoriet is die in de Fluweelengrot vanwege de sfeervolle aankleding in een wel hele bijzondere setting.

kerstmarkt-Valkenburg-fluweelgrot

Wat de kerstmarkt in de Fluweelengrot bijzonder maakt, zijn de wandschilderingen die in de grot te zien zijn. Normaal kan je hier alleen komen met een gids maar nu kan je rustig rondlopen en de schilderingen bekijken. De kerstmarkt in de Fluweelengrot is bovendien erg afwisselend, van orginele stalletjes tot super kitsch kerstproducten. Ook als je dus geen echt kerstshopper bent is dit een mooie kerstmarkt om te bezoeken.

Lees verder over Kerststad Valkenburg met kinderen op het blog van Tikva en op de officiële website van de kerstmarkt in Valkenburg.

De Royal Christmas Fair in Den Haag

Je hoeft niet alleen naar het oosten en zuiden van Nederland voor leuke kerstmarkten. Den Haag doet sinds een aantal jaar ook mee met de Royal Christmas Fair. De kerstmarkt groeit ieder jaar en is te vinden op het knusse Lange Voorhout. Kwalitatieve stands, foodtrucks en veel entertainment. Combineer met een museumbezoek, shoppen in de stad of uitwaaien bij Scheveningen.

Lees verder over de kerstmarkt in Den Haag op het blog van Sanne.

WinterWelVaart in Groningen

Eén van de gezelligste avonden in de donkere maanden beleef je in het noorden van Nederland. Op het mooiste plekje van Groningen, de Hoge en Lage der Aa, liggen prachtig verlichte schepen. Aan boord kun je genieten van theater, kunst en muziek. Aan wal is een kunstroute en een wintermarkt, gezelligheid en glühwein.

Kijk voor meer informatie op de website van WinterWelVaart in Groningen.

Verder kun je dit weekend naar de kerstmarkt in Winterswijk of de kerstmarkt van Bocholt net over de grens.
Volgend jaar kun je weer naar het Dickens festijn in Deventer.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren