Met de e-Fatbike maakte ik een tocht door de bossen van de Veluwe bij Ermelo. Een e-fatbike is een mountainbike met extreem brede banden (bijna zo breed als die van een motor) en elektrische aandrijving. Ik ging dus als een gek door dat bos heen.

Even wennen

Eerst stap ik wat onwennig op de fiets, maar al snel rijd ik met een rotgang over het asfalt weg. Daarmee trek ik veel publiek in Garderen. Na zo’n 600 meter zie ik mijn eerste echte uitdaging: Een bospad die ik met mijn tourfiets liever zou vermijden. Deze Fatbike heeft er echter geen moeite mee en ik scheur over heuvels, boomstronken en moet mijn best doen om laaghangende takken te vermijden. Wohoo!

Het bos bij Drie

Na drie kwartier kom ik al bij Putten aan, maar ik ben nog lang niet uitgespeeld en bovendien heb ik nog een tijdje, dus race ik terug het bos in. Het Speulderbos en Sprielderbos tussen Garderen en Putten zit vol met leuke paadjes en is daarmee heel geschikt om er te gaan mountainbiken. Ik bedenk me dat het nog veel leuker zou zijn om dit met een groepje te doen, maar dan moet je wel duidelijke afspraken maken dat iedereen de voorste volgt, anders ben je elkaar snel kwijt.

IMG_0732

Uitgeleefd op de e-fatbike

Ik gedraag me nog een klein uurtje als een klein kind en kom dan uitgeput aan bij mijn lunchplek in Putten, waar eigenaar Erik de fietsen weer komt omwisselen. Hè, heerlijk…

Dit artikel werd geschreven op dag 91 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

13 Reacties

  1. Als ik in de buurt ben en mijn MTB mee heb rijd ik er altijd. Heb die route nooit met een Fatbike gedaan, maar ik prefereer toch ook een ‘normale’ MTB.. Heerlijk uitgeput en onder t slijk terugkomen om eerst een pint te vatten 😉

Reageren