Vandaag ben ik op bezoek bij Sonja van “Ezelvakantie” in Ravenswaaij en ga ik zelf ook even met het ezeltje wandelen.

Hoe het begon…

Het begon allemaal op vakantie in de bergen. Sonja en haar man wandelden graag, maar toen de kinderen kwamen werd een lange afstand haast onmogelijk… Totdat ze een ezelverhuur tegenkwamen. Voor een paar dagen kon je zo’n ezeltje huren. Die kon dan de bepakking dragen en eventueel de kinderen wanneer ze moe werden. Bovendien bleek het reuze gezellig om zo’n beestje mee te hebben en hadden ze ontzettend veel aanspraak van andere wandelaars.

Ezelvakantie-001

Op ezelvakantie in Nederland

Het idee ontstond om dat in Nederland ook aan te bieden en voilà: “Ezelvakanties” was een feit! Voor één of meerdere dagen kun je een ezeltje mee krijgen. Sonja zorgt ervoor dat je weet hoe je hem/haar moet verzorgen en boekt de overnachtingen. “Op de campings waar ik mee samenwerk vinden ze het geen probleem. Ze vinden het juist leuk dat er af en toe een ezeltje komt logeren!” Je hoeft niet per sé te overnachten in een tent, maar dat kan ook in een trekkershut of pipowagen. De uitgestippelde wandelingen zijn zo’n 15 kilometer lang “maar je kunt ze natuurlijk altijd langer of korter maken” aldus Sonja.

Ezelvakantie-002

Wandelen met Timo de ezel

Mij lijkt het een ontzettend leuk idee, dus we maken een ommetje met Timo de ezel. Het valt me mee hoe graag Timo met me mee loopt. Zo koppig als een ezel? Alhoewel hij graag even alle grassprietjes langs de kant van de weg wil proeven, loopt hij zonder aarzelen met me mee. Samen op pad: Ik vind het wel gezellig! Jammer dat ik hem straks alweer moet inleveren bij zijn baasje.

Ezelvakantie-004
Ezelvakantie-005

Vers gebak

Eénmaal terug eten we een stuk zelfgebakken perentaart. Vers en nog warm uit de oven! Het is echt appels- en perentijd. Overal zie je langs de weg bomen met knalgroene bladeren en knalrode appels ertussen. Fruittelers zijn druk bezig met het vullen van houten kisten voor de verkoop. Het moge duidelijk zijn: Het fruitcorso in Tiel komt eraan!

Wil je ook op ezelvakantie?

Ga voor meer informatie naar de website: ezelvakantie.nl

Tip: Met een stappenteller-horloge kun je de route bijhouden en zien hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel kcal je tijdens het wandelen hebt verbruikt.

Dit artikel werd geschreven op dag 77 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

24 Comments

  1. 77 dagen, in 1 provincie.
    Ongelovelijk hoeveel er te doen is!
    Gezien de hele reis, is het eind in zicht?!
    Wil je graag door of ben je toe aan een iets minder actieve vakantie?

    • Ja dat is echt niet te geloven hè? Je kunt er zomaar 100 dagen mee vullen.. Na 8 oktober ga ik eerst even vakantie houden haha! En daarna weer iets actiefs ondernemen, maar ik weet nog niet wat… Genoeg tijd om erover na te denken in ieder geval!

Write A Comment