Het is begin april en de de bloembollen zijn pas nèt uitgekomen. Het is de ideale tijd voor een fietsroute door de bollenstreek. We zien vooral paarse, roze en gele bollenvelden die helemaal vol staan met narcissen en hyacinten. De tulpenvelden staan eind april / begin mei pas echt in bloei. De zon schijnt, het ruikt hier heerlijk en de kleuren zijn een lust voor het oog. April/mei is de perfecte periode om deze route te fietsen.

Praktische tips en de GPX van de 31 kilometer lange fietsroute door de bollenstreek vind je onderaan dit blog.

Start bollenstreek fietsroute bij station Voorhout

We beginnen met fietsen bij station Voorhout met een OV-fiets en we hoeven niet eens ver te trappen of we krijgen de eerste bollenvelden al in het vizier. De kleuren paars, rood, roze en geel voeren de boventoon. Er zijn paarse en roze hyacinten en gele narcissen. De bollenvelden ruiken heerlijk!

Fietsen-door-de-bollenvelden

Voorbereid op pad? Koop dan de Falk fietskaart bollenstreek en laat je inspireren door het boek met de Mooiste fotolocaties in Zuid-Holland.

Begin april is voor de bloeiende tulpenvelden nog iets te vroeg. Veel tulpen zitten dan nog in de knop en laten pas eind april hun kleuren zien.

Tulpenvelden Lisse 001
Tulpenvelden Lisse 002
Tulpenvelden Lisse 003
Tulpenvelden Lisse 004

Tulpenvelden in de bollenstreek

Wil je bloeiende tulpenvelden zien, kom dan eind april naar Lisse. Rondom de Keukenhof kun je de mooiste tulpenvelden zien, zoals deze:

Bollenvelden 002

Efteling huisje

Tussen Voorhout en Lisse zien we dit Efteling-huisje. Eigenaar Harry komt net thuis en laat ons trots zijn kunstwerk zien. Hij woont er al vijftig jaar en heeft het simpele vakantiehuisje dat er stond helemaal afgebroken en het huis opnieuw opgebouwd. Aan alles is gedacht; van trapleuningen tot aan vitrines, lampen en zelfgemaakte schilderijen die vrijwel een kopie zijn van de schilderijen van Van Mesdag.

Buiten staan kabouters, elven en een telefoonhokje met een bellende vrouw erin. “Ik heb geprobeerd om meer land te kopen. Als dat was gelukt, dan was deze tuin nog veel groter geweest.” zegt Harry. We zien het helemaal voor ons: Een enorme weelderige tuin met watervalletjes erin. Het klinkt als toekomstmuziek.

Wil je meer sprookjes zien? Vlakbij Lisse, in de Amsterdamse Waterleidingduinen staat een echt Kabouterdorp!

De Keukenhof en omgeving

De Keukenhof is natuurlijk prachtig, maar òm de Keukenhof heen kun je ook schitterende bollenvelden bewonderen. Met de fiets kun je makkelijk van het ene bollenveld naar het andere toe rijden.

Tulpenvelden Lisse 005
Tulpenvelden Lisse 006

Tulpenvelden in de bollenstreek

Behalve heel veel hyacinten zien we verderop in de bollenstreek zelfs een paar èchte tulpenvelden.

Tulpenvelden Lisse 007
Tulpenvelden Lisse 008

De bollenstreek is de hele maand april èn mei een genot voor het oog. Behalve fietsen kun je er ook mooi wandelen. Het ideale aan fietsen is wel dat je gemakkelijk nog even naar het strand kunt om uit te waaien of een drankje te doen.

Tulpenvelden Lisse 009

Bonus: Vliegen boven de tulpenvelden

Begin mei vloog ik boven Nederland. De mooiste periode om te vliegen, want dan staan de tulpen in bloei! In de bollenstreek kun je een vlucht boeken met een helikopter òf je boekt een vlucht naar een willekeurige bestemming in Europa en je ziet geheid tulpenvelden van boven 😉

Vliegtuig 008
Vliegtuig 009

De actuele tulpenstand

De actuele tulpenstand wordt wekelijks bijgewerkt door bollenstreek.nl.

De fietsroute door de bollenstreek

Onze fietstocht door de bollenstreek is gebaseerd op de fietsknooppunten. De route begon op station Voorhout waar we een NS-fiets uit de kluis haalden (check de beschikbaarheid op ns.nl). Mocht je met de auto komen, dan is het nog idealer om in Noordwijk te beginnen, want zo’n strandtent is een heerlijke afsluiter!

Bekijk de route en gpx van deze fietsroute op route.nl.

fietsroute bollenstreek

De fietsknooppunten vanuit Sassenheim zijn: 58, 55, 57, 38, 36, 91, 29, 49, 40, 48, 11, 44, 6, 86, 43, 32, 33, 69, 75, 74, 59, 58.

Boeken en routekaarten

Overnachten in de Bollenstreek

Meer leuke hotels en kortingscodes vind je op de pagina: Overnachten.

In de buurt

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Woow ziet er geweldig uit, zou ik binnenkort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen. Dank voor de inspiratie !
    groetjes, Karen

Write A Comment