Tijdens deze fietsroute door de bollenstreek bewonder je de tulpen, narcissen en hyacinten in vol ornaat. Je fietst hier rondom de Keukenhof een bollenroute van 31 kilometer. Begin april zie je er vooral narcissen en hyacinten en de tulpenvelden staan eind april / begin mei in bloei. April / mei is dus de beste periode om deze route te fietsen. De zon schijnt, het ruikt hier heerlijk en de kleuren zijn een lust voor het oog.

Praktische tips en de GPX van de 31 kilometer lange fietsroute door de bollenstreek vind je onderaan dit blog. Via onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte wanneer de bollenvelden in bloei staan. Je kunt ook een Bollenstreek Fietstour boeken langs de mooiste bollenvelden rondom de Keukenhof.

Start bollenstreek fietsroute bij station Voorhout

Het is begin april en de de bloembollen zijn pas nèt uitgekomen. Vanuit de trein zien we vooral paarse, roze en gele bollenvelden die helemaal vol staan met narcissen en hyacinten. We beginnen met fietsen bij station Voorhout met een OV-fiets en we hoeven niet eens ver te trappen of we krijgen de eerste bollenvelden alweer in het vizier. De kleuren paars, rood, roze en geel voeren de boventoon. Er zijn paarse en roze hyacinten en gele narcissen. De bollenvelden ruiken heerlijk!

Fietsen-door-de-bollenvelden

Overnachten in de Bollenstreek

De leukste manier om te overnachten tussen de tulpenvelden is door te verblijven in dit Natuurhuisje in Lisserbroek of in dit leuke huisje in Nieuw-Vennep. Of verblijf 3 kilometer van Sassenheim in een zomerhuisje of in een drijvende woning aan met uitzicht op de Kagerplassen. Mooier kun je het niet krijgen! Zoek je toch nog een alternatief, dan kun je ook nog naar recreatiepark Noordwijkse Duinen of Roompot Duinresort Dunimar.

Tulpenvelden Lisse 001

Begin april is voor de bloeiende tulpenvelden nog net iets te vroeg. Veel tulpen zitten dan nog in de knop en laten pas eind april hun kleuren zien. Wel zien we al veel hyacinten!

Tulpenvelden Lisse 002

Destijds mocht je nog tussen de bollenvelden staan om een foto te maken. Nu mag dat op veel plekken niet meer, omdat de boeren bang zijn dat je de bollen beschadigt. Zo blijven de velden voor iedereen mooi!

Tip! Boek een georganiseerde Bollenstreek Fietstour langs de mooiste bollenvelden rondom de Keukenhof. Fietsvakanties vind je in ons overzicht van fietsvakanties in Nederland.

Tulpenvelden in de bollenstreek

Wil je bloeiende tulpenvelden zien, kom eind april dan naar Lisse. Vooral rondom de Keukenhof kun je de mooiste tulpenvelden zien, zoals deze:

Fietsen langs de Bollenvelden 002

Efteling huisje

Tussen Voorhout en Lisse zien we dit Efteling-huisje. Eigenaar Harry komt net thuis en laat ons trots zijn kunstwerk zien. Hij woont er al vijftig jaar en heeft het simpele vakantiehuisje dat er stond helemaal afgebroken en het huis opnieuw opgebouwd. Aan alles is gedacht; van trapleuningen tot aan vitrines, lampen en zelfgemaakte schilderijen die vrijwel een kopie zijn van de schilderijen van Van Mesdag.

Buiten staan kabouters, elven en een telefoonhokje met een bellende vrouw erin. “Ik heb geprobeerd om meer land te kopen. Als dat was gelukt, dan was deze tuin nog veel groter geweest.” zegt Harry. We zien het helemaal voor ons: Een enorme weelderige tuin met watervalletjes erin. Het klinkt als toekomstmuziek.

Sprookjeshuis Lisse bollenvelden
Het sprookjeshuis aan de Akervoorderlaan.

Wil je meer sprookjes zien? Vlakbij Lisse, in de Amsterdamse Waterleidingduinen staat een echt Kabouterdorp!

De Keukenhof en omgeving

De Keukenhof is natuurlijk prachtig, maar rondom de Keukenhof kun je ook schitterende bollenvelden bewonderen. Met de fiets kun je makkelijk van het ene bollenveld naar het andere toe rijden.

Tulpenvelden in de bollenstreek

Behalve heel veel hyacinten zien we verderop in de bollenstreek ook een paar échte tulpenvelden.

De bollenstreek is de hele maand april en mei een genot voor het oog. Behalve fietsen kun je er ook mooi wandelen. Het ideale aan fietsen langs de bloembollen is dat je gemakkelijk nog even naar het strand kunt om uit te waaien of een drankje te doen.

Tulpenvelden Lisse 009

Bonus: Vliegen boven de tulpenvelden

Begin mei vloog ik boven Nederland. De mooiste periode om te vliegen, want dan staan de tulpen in bloei! In de bollenstreek kun je een vlucht boeken met een helikopter, of je boekt een vlucht naar een willekeurige bestemming in Europa en je ziet geheid tulpenvelden van boven 😉

De actuele tulpenstand

De actuele tulpenstand wordt wekelijks bijgewerkt door bollenstreek.nl.

De fietsroute door de bollenstreek

Onze fietstocht door de bollenstreek is gebaseerd op de fietsknooppunten. De route begon op station Voorhout waar we een NS-fiets uit de kluis haalden (check de beschikbaarheid op ns.nl). Mocht je met de auto komen, dan is het nog idealer om in Noordwijk te beginnen, want zo’n strandtent is een heerlijke afsluiter!

Bekijk de route en gpx van deze fietsroute langs de bloembollen op route.nl.

fietsroute bollenstreek

De fietsknooppunten vanuit Sassenheim zijn: 58, 55, 57, 38, 36, 91, 29, 49, 40, 48, 11, 44, 6, 86, 43, 32, 33, 69, 75, 74, 59, 58.

Overnachten in de Bollenstreek

Meer leuke hotels en kortingscodes vind je op de pagina: Overnachten.

Fietsvakanties in de bollenstreek

In de buurt

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Woow ziet er geweldig uit, zou ik binnenkort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen. Dank voor de inspiratie !
    groetjes, Karen

Write A Comment