Het is begin april en de de bloembollen zijn pas nèt uitgekomen. We zien vooral paarse, roze en gele velden die helemaal vol staan met narcissen en hyacinten. De tulpenvelden staan eind april / begin mei pas echt in bloei. De zon schijnt, het ruikt hier heerlijk en de kleuren zijn een lust voor het oog. April/mei is de perfecte periode voor het volgen van deze fietsroute door de bollenstreek.
De beschrijving en GPX van de 31 kilometer lange fietsroute  door de bollenstreek vind je onderaan dit blog.

We beginnen op station Voorhout met een OV-fiets en we hoeven niet eens ver te trappen of we krijgen de eerste bollenvelden al in het vizier. De kleuren paars, rood, roze en geel voeren de boventoon. De paarse en roze bloemen zijn hyacinten. Er zijn rode tulpen en gele narcissen. Verder merken we duidelijk dat we voor bloeiende tulpenvelden nog iets te vroeg zijn. Veel tulpen zitten nog in de knop.

Tulpenvelden Lisse 001 Tulpenvelden Lisse 002

Tulpenvelden Lisse 003 Tulpenvelden Lisse 004

Efteling huisje

Tussen Voorhout en Lisse zien we dit Efteling-huisje. Eigenaar Harry komt net thuis en laat ons trots zijn kunstwerk zien. Hij woont er al vijftig jaar en heeft het simpele vakantiehuisje dat er stond helemaal afgebroken en het huis opnieuw opgebouwd. Aan alles is gedacht; van trapleuningen tot aan vitrines, lampen en zelfgemaakte schilderijen die vrijwel een kopie zijn van de schilderijen van Van Mesdag.

Buiten staan kabouters, elven en een telefoonhokje met een bellende vrouw erin. “Ik heb geprobeerd om meer land te kopen. Als dat was gelukt, dan was deze tuin nog veel groter geweest.” zegt Harry. We zien het helemaal voor ons: Een enorme weelderige tuin met watervalletjes erin. Het klinkt als toekomstmuziek.

De Keukenhof en omgeving

De Keukenhof is natuurlijk prachtig, maar òm de Keukenhof heen kun je ook schitterende bollenvelden bewonderen.

Tulpenvelden Lisse 005 Tulpenvelden Lisse 006

Behalve heel veel hyacinten zien we verderop zelfs een paar èchte tulpenvelden.

Tulpenvelden Lisse 007 Tulpenvelden Lisse 008

De bollenstreek is de hele maand april èn mei een genot voor het oog. Behalve fietsen kun je er ook mooi wandelen. Het ideale aan fietsen is wel dat je gemakkelijk nog even naar het strand kunt om uit te waaien of een drankje te doen.

Tulpenvelden Lisse 009

Bonus: Vliegen boven de tulpenvelden

Begin mei vloog ik boven Nederland. De mooiste periode om te vliegen, want dan staan de tulpen in bloei! In de bollenstreek kun je een vlucht boeken met een helikopter òf je boekt een vlucht naar een willekeurige bestemming in Europa en je ziet geheid tulpenvelden van boven 😉

Vliegtuig 007 Vliegtuig 008 Vliegtuig 009

De actuele tulpenstand

De actuele tulpenstand wordt wekelijks bijgewerkt door bollenstreek.nl.

De fietsroute

Onze fietstocht door de bollenstreek is gebaseerd op de fietsknooppunten. De route begon op station Voorhout waar we een NS-fiets uit de kluis haalden (check de beschikbaarheid op ns.nl). Mocht je met de auto komen, dan is het nog idealer om in Noordwijk te beginnen, want zo’n strandtent is een heerlijke afsluiter! Dit was onze route:

fietsroute bollenstreek

Mooie fietsroute door de Bollenstreek rondom de Keukenhof in Lisse.
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

  1. Woow ziet er geweldig uit, zou ik binnenkort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen. Dank voor de inspiratie !
    groetjes, Karen

Write A Comment