Het was vandaag supermooi weer voor een fietstocht. De bomen dragen volop herfst-kleuren en de warme herfstzon deed de rest. Dit is mijn verslag van de fietsroute Loosdrecht, die voor mij start in Hilversum en eindigt in Amsterdam.

Fietstocht door Loosdrecht

Het eerste deel van de fietsroute Loosdrecht voert me langs de Loosdrechtse plassen. Over de smalle strookjes die dwars door de plassen lopen, kun je er zomaar een heel eind fietsen. Aan de overkant kom ik door Vreeland en rijd ik door naar Loenersloot, waar ik bijna een kasteel misloop omdat ik er in hoog tempo langs fiets.

De rivier de Angstel

Ik vervolg mijn weg langs de slingerende rivier de Angstel. Het is een mooie tocht door open velden, langs kleurrijke bomen en schattige huisjes. Verderop kom ik door Abcoude, een naam die ik alleen maar ken uit het filenieuws, maar wat een gezellig en levendig dorp blijkt te zijn en geschikt om er even pauze te houden. Voor Ouderkerk aan de Amstel geldt overigens hetzelfde.

Amstelveen en Amsterdam

Het laatste stuk fiets ik door Amstelveen en door Slotervaart. Allebei geen aanrader, tenzij je echt in Amsterdam móet zijn. In dat geval raad ik aan om je te houden aan de routes die aangegeven worden door fietsknooppunten, want dan word je zoveel mogelijk door ‘groene’ gebieden gestuurd.

Fijne fietstocht gewenst!

Fietsroute Loosdrecht: De route

Strava Fietsroute Loosdrecht

Bekijk ook de fietsroute Zeven Heuvelen bij Nijmegen en de Achtkastelenroute in de achterhoek. Bekijk ook onze andere fietsroutes.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Laat een reactie achter