Deze fietsroute Nijmegen – Zeddam is één van de mooiste en meest afwisselende routes die ik tijdens mijn 5000km fietsen door de Gelderse Streken heb gefietst. Eerst uitgewaaid op de Rijndijk, toen overgestoken met het pontje, stukje over de Duitse grens gefietst, daarna heuvels, bossen en graanvelden en de ijscoman stond natuurlijk precies op de juiste plek aan het einde van de route.

De exacte route via knooppunten en de gpx van de fietsroute Nijmegen – Zeddam vind je onderaan dit artikel. Oók voor de terugweg. Wil je liever een georganiseerde fietsreis boeken? Bekijk dan de fietsvakanties in Nederland.

De mooiste fietsroute van Nijmegen

De fietsroute begint in de gezellige studentenstad Nijmegen en van daaruit fietsje langs de indrukwekkende rivier de Waal, je komt langs de gezellige Millinger Theetuin en uiteindelijk fiets je over een heuvelachtig landschap door de bossen naar Zeddam. Als je geluk hebt, dan staat hier zelfs nog een ijskraam voor je klaar! Wat wil je nog meer?

Vertrek uit Nijmegen

Je kunt op heel veel leuke plekken overnachten in Nijmegen, maar ik verbleef vannacht in het hotel MANNA. Een toplocatie met heerlijke koffie. In Nijmegen heb ik verschillende musea bezocht zoals het Valkhof, waar je alles te weten komt over de Romeinse geschiedenis. Ik ben in het Nederlands Openluchtmuseum geweest, in het Afrika Museum en het MuZIEum waar je een uur lang ervaart hoe het is om blind te zijn. Nijmegen is een geweldige stad met leuke plekjes aan de rivier de Waal, maar nu is het tijd om verder te fietsen.

Fietsroute Nijmegen-startpunt-82_011

De Waal bij Nijmegen

De rivier de Waal is één van de mooiste en grootste rivieren van Nederland. Traag stroomt het water door het landschap, waarin grote vrachtschepen zich langzaam naar hun bestemming begeven.

De Waal is schitterend om langs te fietsen. De dijkjes met de dijkmagazijnen, de oevers en de uiterwaarden waar je kunt wandelen tussen de koeien en niet te vergeten de vele pontjes die je er en der over het water kunnen zetten. Wat je in de Betuwe vindt, dat vind je hier bij Nijmegen ook: Rust en ruimte en eindeloos veel fietskilometers.

Nijmegen-Zeddam-veerpont-Waal

Overnachten

Je kunt overnachten bij Hotel Montferland in ’s Heerenberg of bij Hotel Ruimzicht in Zeddam. Doe je de route andersom? Overnacht dan bij Designhotel Manna in Nijmegen.

De Millinger Theetuin

Een mooie pauzeplek onderweg is de Millinger Theetuin. De theetuin is een oase in de Betuwe. Het ligt vlakbij de Waal, maar toch middenin het bos. Je kunt hier heerlijke gerechten en drankjes bestellen, maar ook wandelingen maken en af en toe is er muziek. Of je doet gewoon heerlijk… Niets.

Fietsen over de heuvels bij Zeddam

Eénmaal bijgekomen in de Millinger Theetuin, steek je met het pontje de Waal over naar het natuurgebied Gelderse Poort, waarna je doorsteekt naar het heuvelachtige Bergherbos in de gemeente Montferland. Hier in de buurt is ook kasteel huis Bergh, waar je kunt overnachten bovenop de ‘berg’, maar wij fietsen door het bos naar beneden richting Zeddam, waar als het meezit aan het einde van het fietspad een ijskraam op je te wachten staat. Groter geluk dan dit bestaat niet. Wat een mooie route was dit!!!

Fietstocht NIjmegen Zeddam

Fietsroute Nijmegen – Zeddam: Routebeschrijving

De route gaat één kant op. De nummers van de fietsknooppunten vanuit Nijmegen naar Zeddam zijn: 1, 2, 16, 48, 99, 49, 95, 72, 94, 81, 89, 90, 28, 35, 34, 63, 64, 75, 76, 79.

Fietsroute en GPX: Nijmegen – Zeddam.
Fietsroute en GPX terugweg van Zeddam naar Nijmegen.

Fietsroute-Nijmegen-Zeddam

Overnachten

Praktische tips & verder fietsen

Handige paklijsten en tips voor activiteiten in de buurt.

Georganiseerde fietsvakantie

Wil je op fietsvakantie, maar niet teveel tijd besteden aan het organiseren ervan? Specialisten hebben mooie fietsvakanties in Nederland en fietsvakanties in Europa voor je uitgestippeld. Bekijk deze prachtige fietsreizen en geniet van al het moois dat de diverse landen te bieden hebben!

Fietsvakantie-Nederland-boeken

Tip! Bekijk de fietsvakanties met vroegboekkorting:
Fietsvakanties in Nederland
Fietsvakanties in Europa

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

2 Reacties

  1. Deze route staat voor 46 km maar je moet ook weer terug naar Nijmegen, is de bedoeling dat je dan in Zeddam overnacht? En de volgende dag dezelfde weg terug? Ja dan ie hij 92 km.

    Vr. gr. Willie

Reageren