Deze fietsroute Nijmegen – Zeddam is één van de mooiste routes die ik tijdens mijn 5000km door de Gelderse Streken heb gefietst.

De exacte fietsroute vind je onderaan dit blog.

De mooiste fietsroute van Nijmegen

Wat deze fietsroute zo mooi maakt, is dat de route heel afwisselend is. Je fietst eerst langs de grote rivier de Waal, je komt langs de schitterende Millinger Theetuin en uiteindelijk fiets je over een heuvelachtig landschap door de bossen naar Zeddam. Als je geluk hebt, dan staat hier zelfs nog een ijskraam voor je klaar!

Vertrek uit Nijmegen

Je kunt op heel veel leuke plekken overnachten in Nijmegen, maar ik verbleef vannacht in het hotel MANNA. Een toplocatie met heerlijke koffie. In Nijmegen heb ik verschillende musea bezocht zoals het Valkhof, waar je alles te weten komt over de Romeinse geschiedenis. Ik ben in het Nederlands Openluchtmuseum geweest, in het Afrika Museum en het MuZIEum waar je een uur lang ervaart hoe het is om blind te zijn. Nijmegen is een geweldige stad met leuke plekjes aan de rivier de Waal, maar nu is het tijd om verder te fietsen.

Fietsroute Nijmegen-startpunt-82_011

De Waal bij Nijmegen

De rivier de Waal is één van de mooiste en grootste rivieren van Nederland. Traag stroomt het water door het landschap, waarin grote vrachtschepen zich langzaam naar hun bestemming begeven.

De Waal is schitterend om langs te fietsen. De dijkjes met de dijkmagazijnen, de oevers en de uiterwaarden waar je kunt wandelen tussen de koeien en niet te vergeten de vele pontjes die je er en der over het water kunnen zetten. Wat je in Rivierenland vindt, dat vind je hier bij Nijmegen ook: Rust en ruimte en eindeloos veel fietskilometers.

De Millinger Theetuin

Een mooie pauzeplek onderweg is de Millinger Theetuin. De theetuin is een oase in Rivierenland. Het ligt vlakbij de Waal, maar toch middenin het bos. Je kunt hier heerlijke gerechten en drankjes bestellen, maar ook wandelingen maken en af en toe is er muziek. Of je doet gewoon heerlijk… Niets.

Fietsen over de heuvels bij Zeddam

Eénmaal bijgekomen in de Millinger Theetuin, steek je met het pontje de Waal over naar het natuurgebied Gelderse Poort, waarna je doorsteekt naar het heuvelachtige Bergherbos in de gemeente Montferland. Hier in de buurt is ook kasteel huis Bergh, waar je kunt overnachten bovenop de ‘berg’, maar wij fietsen door het bos naar beneden richting Zeddam, waar als het meezit aan het einde van het fietspad een ijskraam op je te wachten staat. Groter geluk dan dit bestaat niet. Wat een mooie route was dit!!!

Fietsroute Nijmegen: Eindpunt bij Huis-Bergh-Montferland-83_053

Overnachten

Je kunt overnachten bij Hotel Montferland in ’s Heerenberg of bij Hotel Ruimzicht in Zeddam.

Fietsroute Nijmegen – Zeddam: Routebeschrijving

De nummers van de fietsknooppunten vanuit Nijmegen zijn: 1, 2, 16, 48, 99, 49, 95, 72, 94, 81, 89, 90, 28, 35, 34, 63, 64, 75, 76, 79,

Fietsroute-Nijmegen-Zeddam

Deze fietsroute en gpx vind je ook op mijn account op Route.nl

Praktische tips

Leuke logeeradressen, handige paklijsten en tips voor activiteiten in de buurt.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg de Nederlandse Toerist ook op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op Mirre's bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laat een reactie achter