Deze fietsroute over de Zeven Heuvelen van Nijmegen bevat een rustige klim en een lange afdaling. Je rijdt door de bossen en langs het indrukwekkende Jachtslot Mookerheide.

De exacte fietsroute vind je onderaan dit artikel.

Met de trein naar Nijmegen

Sóms is er in de winter zo’n dag, dat de lucht wolkenloos is en het zonnetje doorbreekt. Zo’n heerlijk heldere, ijskoude dag waarop je verwarmd wordt door zonnestralen. Zo’n dag was het donderdag en het was tijd om de Zeven Heuvelen fietsroute bij Nijmegen te rijden.

Fietsroute Zeven Heuvelen 001

De fiets mag mee in de trein naar Nijmegen voor 6 euro retour. Daar kun je bijna niet tegenop huren en een eigen fiets rijdt natuurlijk veel beter!

Aankomst in Nijmegen

Fietsroute Zeven Heuvelen 002

Het is altijd genieten om in Nijmegen aan te komen. Wat een fijne stad!

Fietsroute Zeven Heuvelen 003

De wegen rondom Nijmegen zijn goed geplaveid. Wel wordt er soms hard gereden, maar er is over het algemeen weinig verkeer.

Bovenop de Zeven Heuvelen

Fietsroute Zeven Heuvelen 010

Een foto van afgelopen zomer, toen ik ook bovenop de Zeven Heuvelen was. De klim naar de top van de Zeven Heuvelen valt best mee als je vanuit Nijmegen komt. Vanaf Beek naar Berg&Dal is het hele andere koek: Hier heb je te maken met de op één-na-steilste klim in Nederland. Dus als je toe bent aan een extra uitdaging, dan moet je dit stukje weg echt even meepakken.

Jachtslot Mookerheide, Molenhoek

Fietsroute Zeven Heuvelen 005

Na het fietsen door Berg&Dal en Groesbeek is het tijd voor een pauze bij Jachtslot Mookerheide. Het mooiste plekje op de Zeven Heuvelen om even pauze te houden. Je kunt hier heerlijke koffie, taart of lunch bestellen.

Jachtslot Mookerheide in Molenhoek
Jachtslot Mookerheide.
Fietsroute Zeven Heuvelen 006
Fietsroute Zeven Heuvelen 007


Wat een verwennerij! Bij de koffie krijgen we een koekje, een bonbon èn een borreltje met slagroom. Als we nu nog maar kunnen fietsen…!

Terug naar de gezellige stad Nijmegen

Fietsroute Zeven Heuvelen 010


Omdat we bovenop de berg zitten en alleen maar naar beneden hoeven te racen, zijn we in no-time weer terug in het prachtige oude centrum van Nijmegen. Heb je nog energie over? Dan is het nu tijd om de stad te verkennen!

Ga bijvoorbeeld naar het Velorama fietsenmuseum, het MuZIEum waar je kunt ontdekken hoe het is om blind te zijn, of naar het historische museum Valkhof. Ook kun je bij Waalscooter Nijmegen een scooter huren om zonder te trappen nog een ritje langs de Waal te maken.

Moe? Rust dan lekker uit bij restaurant de Meesterproef in het oude Honig-complex of nog beter: Ga naar Sauna Sanadome!

Relaxen aan de Waal

Fietsroute Zeven Heuvelen 011
Tot slot kun je natuurlijk even lekker relaxen aan de Nijmeegse Waal.

Zeven Heuvelen fietsroute

Fietsroute Zeven Heuvelen 001

Deze fietsroute start bij het station in Nijmegen. Wij reden met de klok mee. Je bent al snel de stad uit en dan volgt een lange maar niet al te steile klim naar de top van de Zeven Heuvelen. Jachtslot Mookerheide zit bij knooppunt 33. Daarna fiets je bergafwaarts weer terug naar Nijmegen.

De nummers van de fietsknooppunten zijn: 18, 3, 4, 15, 57, 60, 68, 83, 81, 82, 87, 88, 33, 32, 34, 11, 12, 17, 18.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

8 Reacties

Reageren