Fietsvakanties in Nederland

Nederland is een topland voor fietsvakanties. De wegen zijn over het algemeen vlak en de fietspaden in goede staat. Er zijn diverse touroperators die in Nederland fietsvakanties aanbieden, zoals de ANWB, EigenWijzeReizen en FietsRelax. Hieronder vind je ze in een handig overzicht. Alvast veel plezier gewenst tijdens je fietsvakantie in Nederland!

De LF Zuiderzeeroute

Veel fietsliefhebbers zijn je voorgegaan en hebben het “Rondje Zuiderzee” al volbracht. Je komt langs pittoreske oud-Hollandse stadjes en op de dijk voel je de wind door je haren. Een mooie fietsvakantie voor in de lente of zomer.
Anwb organiseert een 8-daagse fietsrondreis langs de Zuiderzee.

Fietscruise Hanzesteden

Voordat Amsterdam rijk werd in de Gouden Eeuw, werd langs de IJssel veel geld verdiend aan de handel met andere landen. Vanuit Duitsland voer men over de IJssel door Nederland naar de Zuiderzee, en verder naar andere landen in Europa om goederen te verhandelen. De rijkdom die dit met zich meebracht, is te zien aan de schitterende Hanzesteden langs de IJssel. Deze tocht staat straks gegarandeerd in je geheugen gegrift! Anwb organiseert een 7-daagse fietscruise Hanzesteden met overnachting op een boot.

ANWB reis Hanzeroute fietsen
ANWB reis Hanzeroute fietsen

Mijn persoonlijke ervaringen zijn te lezen in dit artikel over de Hanzefietsroute.

Fietsen langs de Linge

Langs de meanderende rivier de Linge is het prachtig fietsen, vooral wanneer in het voorjaar de fruitbomen in de Betuwe in bloei staan. Boek bijvoorbeeld een 3- of 5-daagse fietsvakantie door de Betuwe.

Mijn ervaringen lees je in het artikel Fietsen langs de Linge.

Friese Elfstedentocht

Deze zevendaagse fietsrondreis door Friesland voert je langs alle 11 steden.

ANWB fietsvakantie Elfstedentocht

De Friese Hanzesteden

Heb je de Hanzeroute langs de IJssel al gefietst? Bekijk dan ook deze mooie Friese Hanzesteden tijdens een 5-daagse fietsrondreis door Friesland.

ANWB fietsvakantie Friese Hanzesteden

8 Dagen door het Groene Hart

ANWB fietsvakantie Groene Hart
Fietsvakantie van ANWB door het Groene Hart

Fietsvakantie langs de Maas

ANWB fietsreis Langs de Maas

Bekijk ook de Meerdaagse fietsroutes in Nederland die we alvast voor je getest hebben. Wil je ook dagtochten in Nederland doen? Bekijk dan alle fietsroutes in Nederland.