Ieder jaar in september vindt in Tiel het fruitcorso plaats. De appels en peren zijn rijp en kunnen worden geoogst. Het fruitcorso is een optocht van prachtige wagens vol met fruit, tomaten, lente-ui, knoflook, en paarse broccoli. Dit is een video-impressie:

Video van het fruitcorso in Tiel

Optocht van fruitwagens

Op zaterdag is er een grote optocht door de straten van Tiel. Op zondag en maandag worden de wagens tentoongesteld in de binnenstad. Er zijn ook diverse prijsuitreikingen voor de mooiste wagens.

Het Fruitcorso Tiel (dag 87)

Wil je het Fruitcorso bezoeken?

Het Fruitcorso in Tiel vindt elk jaar in september plaats. Voor meer informatie kun je naar de officiële website: fruitcorso.nl

Overnachten in Tiel

Ik verbleef bij B&B De Huisgarden in Zoelen.

Wat te doen in Tiel?

Wil je nog meer doen in Tiel en omstreken? Pak de fiets en verken de Betuwe! Je kunt er fietsen langs de rivieren en oversteken met pontjes. Onderweg geniet je van de vele boomgaarden. Is het mooi weer? Voor echte waaghalzen is er de Wipe Out en er is ook een bijbehorend strand waar je gebruik van kunt maken. In de zomer kun je in Tiel naar Appelpop. Kijk voor deze en meer evenementen in Nederland op de kalender.

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

Dit artikel werd geschreven op dag 81 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

15 Comments

  1. Mijn kinderen vonden de theekopjes/afwas van de grote wagens het mooiste. Ook de vissen vonden ze geweldig. En bij het kindercorso waren de kikkers hun favoriet.

  2. Ben net met de auto over de Posbank gereden en het was mooi, hoewel de hei nu gedaan is door alle regen. Maar lekker ontspannend en genoten.!

Write A Comment