Tussen de winkelende mensen in Nijmegen lopen vreemde figuren rond. Tijdens het Gebroeders van Limburg festival komen Middeleeuwse figuren tot leven, alsof ze zó uit een andere tijd zijn gestapt. Met manden en klompen begeven ze zich richting de Middeleeuwse markt in het Valkhof Park. Wij zijn in onze ‘normale’ kleding ook welkom en zijn net op tijd voor het Riddertoernooi. Daar strijden de ridders om de hand van een beeldschone jonkvrouwe.

Dag 60_043

De Gebroeders van Limburg

De broers Paul, Herman en Johan leefden rond het jaar 1400 en waren afkomstig uit een kunstenaarsfamilie. Ze schilderden vooral Christelijke taferelen en stonden hoog in aanzien. Johan werd zelfs in dienst genomen als hofschilder!
Als je door Nijmegen loopt, dan kun je hier en daar op oude gevels nog hun kunstwerken zien en ook kun je tijdens het festival het huis van de gebroeders bewonderen.

Dag 60_035

Riddertoernooi

Het gaat er hard aan toe op het Riddertoernooi, want iedereen wil de hand van de schone jonkvrouwe wel winnen. Even verderop wordt iemand aan de schandpaal genageld, terwijl de buren rustig een brood bakken. Er zijn kraampjes, er is vertier en een vuurspuwende draak. Wat wil je nog meer?

Dag 60_052

Dag 60_054 Dag 60_059

Wil je dit festival bezoeken?

Website: http://www.gvlimburg.nl/.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

5 Comments

Write A Comment