Je merkt dat de zomer bijna is afgelopen, maar ik heb nog steeds geluk. Het is heerlijk nazomer-weer, de heide staat in bloei en de paddestoelen komen op. Ik kan dan ook iedereen aanraden om op de fiets te stappen.

Deze week fietste ik weer kriskras door de provincie Gelderland. Ik fietste van Nijmegen naar Ede, via Oosterbeek door naar Arnhem, richting de Achterhoek om mijn weg weer te vervolgen over de Veluwe. Video’s, foto’s en mooie verhalen over mijn fietstocht kun je terug vinden op dit blog. Ook deel ik mijn ervaringen dagelijks op Facebook, Instagram en Twitter. Hieronder staan een paar van deze verhalen van deze week uitgelicht, veel leesplezier!

Weer een mooie week door de Gelderse streken!

Huifkartocht over landgoed Staverden

Mirre paardenkoets
“Witte pauwen? Die heb ik nog nooit gezien! Klink sprookjesachtig…”

De wielen van het rijtuig zetten zich piepend in beweging. Het paard snuift. Ze heeft -net als wij- wel zin in het tochtje over het grote landgoed van kasteel Staverden. Jan ment het paard en vertelt onderweg uitvoerig over het landgoed. Af en toe wordt hij aangevuld door Hans, die achterin zit.

Benieuwd naar het hele verhaal over Landgoed Staverden en de witte pauwen?
Lees dan mijn verhaal op de website!

Bier proeven @ Heidebrouwerij

Op zoek naar het geheim van de bierbrouwer!
Gerrit Hammink brouwt al tientallen jaren bier. “In het begin was het niet te zuipen natuurlijk,” zegt hij “maar wel goedkoop!” Inmiddels heeft hij het Keurmeesters-diploma gehaald:“Gaandeweg leer je bier maken en technisch proeven.” en dat proeven is precies wat wij deze dag gaan doen.
Ontdek het verhaal van dag 66 en leer meer over de kunst van het bierbrouwen!

De Achtkastelenroute

Dag 68 042
Fietsen langs de acht kastelen rondom Vorden

Vorden is het begin en eind van de schitterende Achtkastelenroute. Een fietstocht van 36 kilometer die voert langs alle kastelen van de gemeente Vorden. Precies lang genoeg voor een relaxed dagtochtje. De natuur is er erg mooi: We kwamen langs bossen, beekjes en door weilanden. Soms zijn de wegen verhard en soms onverhard. Erg afwisselend dus!
Bekijk hier langs welke kastelen ik ben gefietst!

‘t Zandsculpturenfestijn

Dag 70 084
Een spontaan bezoekje!

Het was een mooie fietsdag vandaag; niet te warm en niet te koud. Ik had geen activiteiten op het programma staan, dus heb ik eens goed gekeken naar de tips die jullie hebben ingestuurd via de website: Bakkerij Bril en het Veluws Zandsculpturenfestijn. Leuk! Daar heb ik even een bezoekje aan gebracht.
Ontdek welke mooie creaties er gemaakt zijn van doodgewoon zand!

Route voor de komende week

Een weekje naar Rivierenland!

Vandaag ga ik langs bij de mannen van de Luchtmobiele brigade in Schaarsbergen. Zij hebben mij tijdens de Nijmeegse Vierdaagse uitgenodigd om een kijkje te nemen op hun kazerne. Ik ben benieuwd! Morgen fiets ik weer richting het mooie Rivierenland. Ik breng een bezoek aan Appelpop. Dit is een groot gratis festival in Tiel met optredens van o.a. Waylon, Kensington, Racoon, Kenny B en ga zo maar door… Zin in!

Daarna zal ik nog een aantal dagen langs de rivieren fietsen en bezoek ik de Kunstmarkt in Buren, slaap ik op het Eiland van Maurik en breng ik een bezoek aan Culemborg en Zaltbommel. Zijn hier dingen die ik echt niet mag missen? Geef het dan aan me door via social media.

Ik kom uiteindelijk volgende week weer terug in het Rijk van Nijmegen en bezoek twee bijzondere musea: Museumpark Oriëntalis in Heilig Landstichting en het Afrika museum. Vrijdag 18 september ben ik in Arnhem bij de herdenkingen rondom de Slag om Arnhem en ga ik naar de Bridge to Liberation Experience.

Tips?

Een restaurant in de straat dat alleen jij kent? Een wonderschoon verborgen stukje fietspad bij je om de hoek? Een stukje met mij meefietsen? Iedereen kan op deze website een tip achterlaten!

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Write A Comment