Het was weer een bijzondere week in de Gelderse streken. Ik heb veel uiteenlopende activiteiten gedaan en weer veel bijzondere plekken bezocht. Het is vreemd om te bedenken dat het er al weer bijna op zit. Ik heb al zo veel moois meegemaakt en er staan me nog heel veel leuke dingen te wachten voor de laatste weken!

Wat een bijzondere week…

Eerst wil ik jullie mee terug nemen in de tijd. Hieronder weer een paar van mijn verhalen van de afgelopen week in de regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en misschien wel het allermooiste stukje Gelderland? Alle verhalen, foto’s en video’s van mijn reis kun je terug vinden op deze website. Ook deel ik mijn ervaringen dagelijks op Facebook, Instagram en Twitter.

Het Fruitcorso in Tiel


Op de VIP tribune heb je echt het beste zicht 😉

De appels en peren zijn rijp en kunnen worden geoogst. Op dag 81 was het dan ook tijd voor het fruitcorso, met niet alleen appels en peren, maar ook tomaten, lente-ui, knoflook, en paarse broccoli!

Bekijk de video van het Fruitcorso op mijn blog!

Operatie Market Garden


Ik bezocht de herdenking en de Bridge to Liberation Experience… Indrukwekkend.

71 Jaar geleden hebben de geallieerden geprobeerd om Arnhem te bevrijden. De operatie “Market Garden” mislukte. Nog steeds wordt dit ieder jaar herdacht in het bijzijn van de nog overgebleven veteranen. Ik vond het heel bijzonder om hierbij aanwezig te zijn, vooral omdat er nu nog mensen bij zijn die het daadwerkelijk meegemaakt hebben…

Lees het verhaal van deze dag

Een donkerbeleving bij het MuZIEum in Nijmegen!


Het meest confronterende moment van de dag.

“Welkom in mijn wereldje.” zei Ineke vrolijk. “Voor mij is het sinds 18 jaar zo donker. Daarvóór heb ik gewoon kunnen zien, kunnen fietsen en kunnen autorijden.” Door een ongelukkig voorval verloor zij haar zicht, maar ze heeft er inmiddels mee leren leven. Tijdens de “donkerbeleving” in het MuZIEum was ik ook tijdelijk in haar wereld.

Ontdek hoe ik het heb ervaren om tijdelijk niets te kunnen zien en lees mijn verhaal

Steengroeve in Winterswijk


Samen op zoek naar fossielen!

Het kalksteen kraakte onder mijn voeten. Zo’n 240 miljoen jaar geleden zwommen hier nog enorme sauriërs; hagedissen van wel 2 meter lang en als je goed zoekt, dan zie je nog hun pootafdrukken en kun je er zelfs botten vinden!

Ik bezocht samen met Kees Meinderts van de Gemeente Winterswijk de steengroeve.

Ontdek hier het verhaal en zie de foto’s!

Route voor de komende week

IMG_0272
Een druk, maar super leuk programma!

Vanavond ga ik met de verzorgers op nachtsafari in Burgers’ Zoo. Dit hebben zij nog nooit eerder gedaan dus ik ben heel erg benieuwd!! Morgen fiets ik samen met Peter van Liberation Route Europe richting Groesbeek. Daar ga ik samen een LiberationTour volgen en bezoek ik het Bevrijdingsmuseum. En wat een geluk, dit weekend zijn de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek dus daar ga ik ook zéker even langs. Proost! 😉

Zondag fiets ik vanuit het heuvelachtige Groesbeek weer terug richting Arnhem om het World Living Statues Festival te bezoeken. Maandagmorgen ga ik terug in de tijd bij het Nederlands Openluchtmuseum. Vanuit Arnhem fiets ik weer richting de Veluwe waar ik me ga wagen aan een ritje met een E-FATbike (Ik ben zo benieuwd hoe dit is!). Ik bezoek het pittoreske stadje Elburg en het Museum Elburg en zal later deze week gaan lunchen tussen de apen in de Apenheul en word op de proef gesteld bij Veluwe Valley!

IMG_0483

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Write A Comment