Texel is een prachtig schiereiland en is gemakkelijk te bereiken met de veerpont vanaf Den Helder. Het kleine eiland is perfect om een dagje op uit te waaien. Neem ‘s ochtends vroeg de boot en geniet de hele dag van Texel. Dit kun je natuurlijk doen op de fiets! Het leasen van een e-bike op Texel is dan een goed idee. In een kleine twee uur kun je een mooi rondje om het hele eiland fietsen. In dit artikel vertellen we bij welke bezienswaardigheden je écht moet stoppen.

De slufter

Rijd met je elektrische fiets naar de slufter. Dit is een prachtig natuurgebied dat in verbinding staat met de Noordzee. Je kunt hier op een unieke manier van de natuur genieten. Neem een verrekijker en laarzen mee en maak een mooie wandeling. De slufter dient als broedplaats voor veel verschillende vogels, daarnaast leven er veel unieke planten en kun je er garnalen, platvissen en zelfs zeehonden zien. 

Ecomare

Groot fan van zeehonden? Dan is het zeker leuk om even te stoppen bij Ecomare, de zeehondenopvang in De Koog. Je kunt hier veel leren over het leven in de Noordzee, onze zee is zo saai nog niet! Op vaste tijdstippen krijgen de dieren eten, het is erg leuk om hier bij te zijn. Ecomare ligt vlakbij het strand, waar je kunt lunchen of een wandeling kunt maken.

Voedselbos Texel

Lunch je liever met zelf geplukt fruit? Rijd dan naar het Voedselbos Texel. Hier kun je je eigen fruit plukken, ambachtelijke producten kopen, yoga les volgen of je eigen vogelhuisje bouwen. Het voedselbos is een plek vol natuur, rust en educatie. Geniet van de heerlijkste seizoensvruchten terwijl je wordt omringd door pauwen en konijntjes. Wat wil je nog meer?

Kaap Skil

Zin om een museum te bezoeken? Breng dan een bezoekje aan Kaap Skil, een maritiem museum in Oudeschild. Bekijk hier honderden zeeschatten en leer meer over de Nederlandse vaargeschiedenis. De mensen die in het museum werken hebben enorm veel kennis en vertellen graag meer over de verschillende museumstukken. Laat je meenemen in de wereld van de zeevaart.

Op de fiets heb je heerlijk kunnen uitwaaien en onderweg heb je kunnen genieten van de natuur, de dieren, zeevaartgeschiedenis en heerlijk zelfgeplukt fruit. Breng je fiets terug naar de huurder en geniet in de uren voordat de pont je terugbrengt naar het vasteland nog even van de Texelse zonsondergang op een lekker terrasje. Volgend weekend weer? 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Qicq.
Tip: Vanuit Texel kun je eiland hoppen op de Wadden met de fiets. Een avontuur dat je niet snel zult vergeten!

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment