Tijdens mijn 5000km door de Gelderse Streken kwam ik veel bijzondere dingen tegen zoals dieren, boomhutten en bijzonder vervoer.

Dieren

Regelmatig zie ik valkjes, putters, groene en zwarte spechten overvliegen. Soms zie ik iets bijzonders dat ik niet thuis kan brengen en ze zijn vaak al weg voordat ik er erg in heb (of een foto kan nemen). Zo heb ik al een marter en vandaag een hermelijn gezien!

Pad

Laatst zat deze pad op mijn route. Het ís dat hij bewoog, maar anders had ik hem waarschijnlijk niet eens gezien, zo goed is zijn schutkleur!

Dag 41_036

Gelderlanders vinden het leuk om dieren te houden en je ziet ze dan ook in alle soorten en maten. Naast paarden en koeien houden ze kippen, geiten, paarden, ezels, herten en ik heb zelfs lama’s gezien!

Kunst van de ijzersmid

Deze kabelbaan zag ik langs de weg en toen ik er een foto van maakte, kwam de eigenaar naar me toe en nodigde me uit om een blik op zijn andere creaties te werpen:

Dag 41_023

IJzersmid Andre Boschker heeft hier zijn eigen paradijs gecreëerd. In de achtertuin van zijn boerderij heeft hij een huisje gebouwd waar hij met al zijn vrienden kan vertoeven. Het staat er vol met zelfgemaakte spullen, er zit een bar in en een aantal relaxte banken. Het toppunt? Bovenop het huisje staat een bad!

Dag-41_026-Gespot-in-Gelderland
Dag-41_028-Gespot-in-Gelderland

Kinderen met ADHD komen hier regelmatig buiten spelen en bouwen dan boomhutten met een kabelbaan eraan.

Reclame

Een gigantisch melkpak in je tuin. Hier is in elk geval genoeg melk voor iedereen!

Melkpak

Vervoer

Deze fietstrein kwam ik tegen in Laren. Regelmatig maken ze dagtochten met mensen met een lichamelijke beperking. Om ze te laten zien dat een beperking je niet hoeft te beperken! Achter deze fietstrein kunnen nog 8 delen ‘geplakt’ worden. Gelukkig wordt hij elektrisch aangedreven…

Fietstrein
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

33 Reacties

  1. Toen mijn tweeling klein was had je nog geen fancy fietskarren. Een revalidatie fietsenmaker in Heeten heeft toen een tweedehands driewielfiets voorzien van twee zitjes achterop en eentje voorop zodat ik met m’n drie peuters op de fiets kon. Was wel een bezienswaardigheid! Helaas heb ik enkele foto van dit fantastische voertuig.

  2. Ooit, lang geleden, tijdens een fietstocht over het mooie schiereiland Walcheren, reden we over een met “kinderkopjes” geplaveide weg en werden verrast met een Klein Duimpje spoor van prachtig grote en spierwitte bloemkolen…we hebben héél lang bloemkool gegeten ^_^

  3. Ik wandel elke dag. Zie veel moois. Maar ook: Veel afval dat door mensen is weggegooid. Lege frisdrankflesjes, lege blikjes, snoepverpakkingen. Zo jammer! (Ik neem daarom tijdens elke wandeling minimaal “1 stuks afval” mee en deponeer dat in een prullenbak)

  4. Vandaag gefietst van Groenlo naar Eibergen Haaksbergen via het knooppunten systeem denk je de weg wel te kennen maar wat kom je dan weer op bijzondere bospaden bij beekjes en mooie weilanden uit waar de koeien nog grazen achterhoek en een stukje twente zo mooi.

  5. Ach, ik zou willen dat ik dit nog goed kon, maar ooit tijdens een wandeling met mijn vader, lang geleden, hebben we moeten bukken omdat een paar reeen over een boswal heensprongen. Een geweldige ervaring, dat kan ik je vertellen!

  6. Het zijn leuke fietsen voor diegene die dat durft maar op een weg waar geen fietspaden zijn is het levens gevaarlijk je ziet ze slecht vooral op bochten de wegen en ze rijden hard ik zou echt niet op een weg rijden waar geen fietspad is kijk uit fietsers ????.

Reageren