“Wat is jouw handicap?” vraag ik onbeschaamd aan Paul. “Ik heb een handicap van 14.” antwoordt hij zonder blikken of blozen. Ik volg vandaag een golfclinic bij ’t Zelle in Hengelo.

In de golfwereld betekent een handicap het aantal slagen dat je extra nodig hebt om alle ballen in de holes te slaan. Een golfer zonder “handicap” is een “pro” en daar heb ik vandaag les van! Marcel zegt dat ik eerst zonder uitleg een aantal ballen het veld op mag slaan. De eerste gaat goed en de trots is van mijn gezicht af te lezen. Ha! Ik ben zelf óók een pro! Jammer genoeg gaan de tweede en derde bal niet zo goed en valt mijn schijnvertoning in het water.

95 hectare golfterrein

Deze golfclub heeft 95 hectare grond. Er zijn oefenveldjes, makkelijke en moeilijke banen. Op de moeilijke baan loop je 11 kilometer en daar kan je dan wel 4 à 5 uur mee bezig zijn! Er zijn obstakels zoals bunkers (heuvels in het veld), sloten en bomen. Vanaf sommige afslagplaatsen kun je het eindpunt niet eens zien en dan te weten dat er mensen zijn die hem in één keer naar de vlag toe slaan!

Marcel pakt mijn club (waarmee je de ballen slaat) vast en legt hem op een compleet andere manier in mijn handen. Rug recht, een beetje door de knieën en een mooieswing… Het voelt een beetje onwennig, maar opeens lijkt het slaan van de ballen niet meer zoveel kracht te kosten. Met een sierlijke beweging sla ik de bal naar de andere kant van het veld. Yes!!! Dit is leuk!

Gat in het veld

Oké, toegegeven, ik sla nog een paar keer een gat in de tee (het veld waarvandaan je slaat), maar uiteindelijk weet ik een flink aantal ballen hoog het veld over te slaan. Mijn handicap? Laten we het daar maar niet over hebben ?

Overnachten

Camping Kom-Es-An

Camping Kom-Es-An heeft veel stacaravans, een paar blokhutjes en de mogelijkheid om te kamperen. Met speeltoestellen en zwembad. Echt een familiecamping dus.

Boek deze overnachting!

Dit artikel werd geschreven op dag 41 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

36 Reacties

  1. Mooi swing hoor! Heb je dit al eens eerder gedaan?
    Vroeger heb ik getennist maar ik moet eerlijk bekennen dat ik tegenwoordig meer creatief dan sportief ben.

  2. als ik weer kan lopen gaan we een keer samen golfen Mirre! En dan rijden we er op de fiets heen, want fietsen is mijn favoriete sport… op tennis e n golf na… 🙂