Marieke neemt me mee voor een speciale tour door het Afrika Museum. Haar nieuwe concept heet “Raar of waar?” en ik ben testpersoon.

“Oké” begint Marieke “Ik ga nu een verhaal vertellen, en jij moet zeggen of het waar of raar is.” Ze vertelt mij over de platte houten schijven met afbeeldingen erop die in de vitrine hangen.

Dag 78_073

Haar verhaal gaat als volgt: In Angola eten ze altijd met de hele gemeenschap. De mannen eten samen en los daarvan eten de vrouwen samen. De vrouwen koken. Als een vrouw ontevreden is over haar huwelijk, dan doet ze zo’n schijf – een deksel – op de pan van haar man. Dat betekent dat ze ontevreden is en dat ze haar man iets wil vertellen. Wat precies – dat kan de man afleiden uit de afbeelding op het deksel. Op één van de deksels staat een kip met verderop een paar eieren. Ze probeert dus eigenlijk te zeggen dat hij niet goed voor zijn gezin zorgt. Dat de man zo’n deksel op zijn eten krijgt waar de hele gemeenschap bij zit, is best wel gênant.
Is dit raar of waar??

Helaas mag ik van Marieke het antwoord niet geven, dus kom naar het Afrika Museum en je weet het!

Jimmy Nelson

In het Afrika Museum is ook een tentoonstelling van de getalenteerde fotograaf Jimmy Nelson. Hij fotografeerde zoveel mogelijk stammen die met uitsterven zijn bedreigd. Aanstaande zondag geeft Jimmy Nelson in het Afrika Museum een lezing over zijn werk.

Dag 78_099

Wil je zelf een bezoek brengen aan het Afrika Museum?

Website: www.afrikamuseum.nl

Dit artikel werd geschreven op dag 40 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren