Marieke neemt me mee voor een speciale tour door het Afrika Museum. Haar nieuwe concept heet “Raar of waar?” en ik ben testpersoon.

“Oké” begint Marieke “Ik ga nu een verhaal vertellen, en jij moet zeggen of het waar of raar is.” Ze vertelt mij over de platte houten schijven met afbeeldingen erop die in de vitrine hangen.

Dag 78_073

Haar verhaal gaat als volgt: In Angola eten ze altijd met de hele gemeenschap. De mannen eten samen en los daarvan eten de vrouwen samen. De vrouwen koken. Als een vrouw ontevreden is over haar huwelijk, dan doet ze zo’n schijf – een deksel – op de pan van haar man. Dat betekent dat ze ontevreden is en dat ze haar man iets wil vertellen. Wat precies – dat kan de man afleiden uit de afbeelding op het deksel. Op één van de deksels staat een kip met verderop een paar eieren. Ze probeert dus eigenlijk te zeggen dat hij niet goed voor zijn gezin zorgt. Dat de man zo’n deksel op zijn eten krijgt waar de hele gemeenschap bij zit, is best wel gênant.
Is dit raar of waar??

Helaas mag ik van Marieke het antwoord niet geven, dus kom naar het Afrika Museum en je weet het!

Jimmy Nelson

In het Afrika Museum is ook een tentoonstelling van de getalenteerde fotograaf Jimmy Nelson. Hij fotografeerde zoveel mogelijk stammen die met uitsterven zijn bedreigd. Aanstaande zondag geeft Jimmy Nelson in het Afrika Museum een lezing over zijn werk.

Dag 78_099

Wil je zelf een bezoek brengen aan het Afrika Museum?

Website: www.afrikamuseum.nl

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!