Vandaag ben ik in Bentelo. Ik ga de omgeving verkennen met een huifkar (en met de een groep vrijwilligers van de beurs ‘Hof van Twentse uitdaging’ die vorige week plaatsvond).

Rondrit met de huifkar

Bij de wijngaard Hof van Twente worden we ontvangen met koffie en een stukje krentenbrood en even later staat de huifkar van Rob Kleinsman al voor de deur.

We rijden door het coulissenlandschap van Hof van Twente. Dit had ik al eerder gezien op de fiets, maar ik krijg er geen genoeg van. Achter elke bomenrij schuilt weer een nieuwe verrassing.

Takkenwijf

We maken een tussenstop bij B&B Erve de Bosch van Jan en Connie, waar we koffie en een rondleiding krijgen. Het huis is helemaal opnieuw opgebouwd uit de stenen van de oude boerderij.

Ik zie buiten een pop van takken staan en vraag waar het voor is. “Dat is een takkenwijf.” zegt eigenaresse Conny. Ze had hem gekregen van een buurvrouw, maar normaal gesproken krijgen mensen in deze regio zo’n pop als ze vijftig worden. Het klinkt mij niet positief in de oren, maar zo is het wel bedoeld, verzekert Conny mij.

Wil je mee met de huifkartocht?

Je kunt hem boeken via Wijngaard Hof van Twente of via Hotel Hof van Twente.

Overnachten

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren