Met 22,8 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners telt Nederland meer fietsen dan mensen. Beslist zette in samenwerking met de Fietsersbond alle fietsfeitjes van 2019 op een rij.

Ons kikkerlandje is een écht fietsland. Samen fietsen wij ieder jaar zo’n 15 miljard kilometer. Gemiddeld maakt een Nederland zo’n 250 tot 300 fietsritten per jaar. De gemiddelde lengte van een recreatieve fietstocht is maar liefst 20,5 km. De drukste fietspaden in Nederland vind je in Utrecht, Amsterdam, Groningen en Nijmegen.

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland. Zij zetten zich in voor betere fietspaden, fietsroutes en fietsvoorzieningen.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter