Met 22,8 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners telt Nederland meer fietsen dan mensen. Beslist zette in samenwerking met de Fietsersbond alle fietsfeitjes van 2019 op een rij.

Ons kikkerlandje is een écht fietsland. Samen fietsen wij ieder jaar zo’n 15 miljard kilometer. Gemiddeld maakt een Nederland zo’n 250 tot 300 fietsritten per jaar. De gemiddelde lengte van een recreatieve fietstocht is maar liefst 20,5 km. De drukste fietspaden in Nederland vind je in Utrecht, Amsterdam, Groningen en Nijmegen.

De Fietsersbond is dé belangenbehartiger van 13,5 miljoen fietsers in Nederland. Zij zetten zich in voor betere fietspaden, fietsroutes en fietsvoorzieningen.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Reageren