Buren, het koningsstadje. Onze Willem van Oranje trouwde er in 1551 met Anna van Buren. Een leuke bijkomstigheid is dat ons koningshuis nog steeds de achternaam “van Buren” draagt. Deze gebruiken ze weleens als schuilnaam, zoals die ene keer in 1986 dat Willem Alexander aan de Elfstedentocht meedeed als dhr. W.A. van Buren.

Vandaag ben ik in Buren voor het jazzfestival “Jazz in Buren”. Overal klinkt muziek. Aan de voet van de toren zit het terras bomvol en ook in de straten en op de binnenpleintjes barst het van de gezelligheid.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

11 Comments

  1. prachtige omgeving daar een afwisseling van water bos fruitteelt en weilanden we hebben er wat kennissen aan over gehouden met de bijna overstroming in 1995 mensen die geëvacueerd werden en waar wij wat koeien van op stal kregen

  2. Ik hou van heel veel soorten muziek: klassiek, pop, rock, noem maar op! Ben nog steeds een grote fan van Queen en heb in het verleden samen met een vriendin zo’n 5 live optredens gezien. Dikke pret! Maar ook van Stevie Wonder en die verveelt me ook nooit. En ook dit seizoen heb ik een matinee-abonnement van ons mooie Gelders Orkest. Genieten dus deze winter.

Write A Comment

Schrijf je in voor leuke
tips in je mailbox!