Vandaag ben ik in Buren voor het jazzfestival “Jazz in Buren”. Overal klinkt muziek. Aan de voet van de toren zit het terras bomvol en ook in de straten en op de binnenpleintjes barst het van de gezelligheid.

De historie van het koningsstadje Buren

In 1551 trouwde onze Willem van Oranje in het stadje Buren met Anna van Buren. Een leuke bijkomstigheid is dat ons koningshuis nog steeds de achternaam “van Buren” draagt. Deze gebruiken ze weleens als schuilnaam, zoals die ene keer in 1986 dat Willem Alexander aan de Elfstedentocht meedeed als dhr. W.A. van Buren.

Het festival Jazz in Buren

Jazz in Buren is een jaarlijks terugkerend festival waarbij allerlei jazzbandjes te zien zijn op podia en al lopend door het stadje. Zowel in het centrum als op de terrassen kun je terecht voor sfeervolle jazzmuziek. Het festival vindt jaarlijks plaats in september.

Jazz in Buren (Dag 75)

Video van het evenement

Bekijk hieronder een paar sfeervolle bandjes tijdens het festival “Jazz in Buren”.

Wil je ook naar Jazz in Buren?

Kijk voor meer informatie op de website: https://www.burenstad.nl/site/jazz-in-buren

Overnachten in Buren

Zoek je een leuk hotel in Buren, verblijf dan in Hotel de Prins. Een sfeervol, klein hotel met prinsheerlijk eten en super zachte bedden.

Activiteiten in de buurt

Gefeliciteerd! Je bent aangekomen in het prachtige Rivierenland. Een mooie plek om te fietsen over dijkjes en om met één van de vele pontjes of bootjes over het water te varen. Er zijn leuke accommodaties en veel activiteiten, zoals de Wipe Out in Zoelen, het Fruitcorso en Appelpop. En in de lente kun je er geweldig mooi fietsen tussen alle bloeiende fruitbomen door!

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

Dit artikel werd geschreven op dag 75 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

11 Comments

  1. prachtige omgeving daar een afwisseling van water bos fruitteelt en weilanden we hebben er wat kennissen aan over gehouden met de bijna overstroming in 1995 mensen die geëvacueerd werden en waar wij wat koeien van op stal kregen

  2. Ik hou van heel veel soorten muziek: klassiek, pop, rock, noem maar op! Ben nog steeds een grote fan van Queen en heb in het verleden samen met een vriendin zo’n 5 live optredens gezien. Dikke pret! Maar ook van Stevie Wonder en die verveelt me ook nooit. En ook dit seizoen heb ik een matinee-abonnement van ons mooie Gelders Orkest. Genieten dus deze winter.

Write A Comment