Kabouterdorp de Zilk is te vinden in de bossen tussen station Lisse en de Keukenhof. Wie héél goed kijkt, kan de piepkleine inwonertjes van het dorp ontdekken.

Disclaimer: Een aantal kabouters in het kabouterdorp zijn begin 2020 door vandalen vernield. Maar er wordt hard gewerkt aan het herstel van het kabouterdorp! In dit artikel vind je foto’s van eind 2019, toen het kabouterdorp de Zilk nog helemaal intact was. Later dit jaar zal het dorp heropend worden.

De eerste inwoner van het kabouterdorp

Wie tijdens de Trage Tocht Lisse héél goed kijkt, kan misschien wel kabouters tegenkomen. Het kabouterdorp de Zilk is inmiddels een begrip in Lisse en omstreken en is hier niet meer weg te denken.

Ooit zette een boswachter hier in de Zilk de eerste kabouter neer. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s die hier een wandelingetje maakten, namen zelf kabouters mee en zo groeide de plek uit tot een heus kabouterdorp!

Kabouterdorp-de-Zilk-006

Na zo’n 30 jaar verzamelen, kun je in dit dorp meer dan 200 kabouters vinden!

Kabouterdorp-de-Zilk-008

In het kabouterdorp de Zilk leven diverse soorten kabouters en allemaal hebben ze hun eigen hobby’s. Zo zijn er kabouters bezig met vissen, glijden van de glijbaan, of met schrobben van hun huisje. Zo’n kabouterdorp moet natuurlijk wel onderhouden worden!

Kabouterdorp-de-Zilk-009

Wie heeft Diekan Top gezien? 😉

Wil je zelf het kabouterdorp in de Zilk bezoeken?

Ga dan bij station Lisse het bos in en je zult het kabouterdorp al snel tegenkomen. Wil je weten hoe het na de vernieling van de kleine inwonertjes begin 2020 verder gaat met het kabouterdorp in de Zilk? Volg dan de Facebookpagina!

Overnachten

We hebben de leukste logeeradressen en kortingscodes voor je verzameld op de pagina: Overnachten.

Meer activiteiten in de buurt

Maak een fietstocht door de bollenstreek of ga herten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen!

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg de Nederlandse Toerist ook op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op Mirre's bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Laat een reactie achter