Vandaag krijg ik een rondleiding door kasteel Ammersoyen in het Gelderse Ammerzoden. Ieder jaar met Pinksteren komt het kasteel tot leven en brengt zelfs de oude Hertog van Gelre het kasteel in Ammerzoden een bezoek.

Het kasteel van Ammerzoden

Kasteel Ammersoyen is één van de vele kastelen in Gelderland en werd in de 14e eeuw gebouwd door de Graaf van Gelre. Een brede slotgracht moest de vijanden buiten houden.

Kasteel Ammersoyen Ammerzoden 001
Kasteel Ammersoyen 002

Mispelbloem

De familiewapens hangen boven de ingang. De Graven van Gelre gebruikten in hun wapen vaak de Mispelbloem.

Kasteel Ammersoyen ophaalbrug 003
Kasteel Ammersoyen binnenplaats 004

De vrouwenkamer

De vrouwenkamer van het kasteel. Hier zaten ze dan met z’n allen te borduren.

Kasteel Ammersoyen vrouwenkamer 005

Wapens

Veel van deze wapens zijn gevonden in de slotgracht! Die is een tijdje gedempt geweest en toen ze hem in de jaren ’70 weer openmaakten, kwam dit allemaal tevoorschijn, inclusief een hele grote berg stenen kogels.

Kasteel Ammersoyen wapens 008
Kasteel Ammersoyen kogels 009
Kasteel Ammersoyen ridder 010

Wil je zelf kasteel Ammersoyen bezoeken?

Ga naar de website: https://ammersoyen.glk.nl/

Meer kastelen bekijken?

Ons land telt talloze mooie kastelen, zoals kasteel Doornenburg, kasteel Vorden, kasteel Doorwerth, kasteel Twickel en kasteel Cannenburch. Je kunt ook de Zeskastelenfietstocht doen of in de Achterhoek de Achtkastelenfietsroute.

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

18 Comments

  1. Mooi. En goed dat je binnen mocht fotograferen. 🙂 Vinden ze lang niet overal goed. In Duitsland mocht het, moest er wel extra voor betalen.

  2. Ah, daar geeft het bedrijf waar ik werk wel eens cursussen. Dan ben je ook dicht in de buurt van Kasteel Waardenburg waar ik op maandag en woensdag werk.

Laat een reactie achter

error: Content is protected !!