Vandaag krijg ik een rondleiding door kasteel Ammersoyen in het Gelderse Ammerzoden. Ieder jaar met Pinksteren komt het kasteel tot leven en brengt zelfs de oude Hertog van Gelre het kasteel in Ammerzoden een bezoek.

Kasteel Ammersoyen Ammerzoden 001 Kasteel Ammersoyen 002

Kasteel Ammersoyen is één van de vele kastelen in Gelderland en werd in de 14e eeuw gebouwd door de Graaf van Gelre. Een brede slotgracht moest de vijanden buiten houden.

Kasteel Ammersoyen ophaalbrug 003 Kasteel Ammersoyen binnenplaats 004

De familiewapens hangen boven de ingang. De Graven van Gelre gebruikten in hun wapen vaak de Mispelbloem. Rechts zie je de binnenplaats van kasteel Ammersoyen.

Kasteel Ammersoyen vrouwenkamer 005

De vrouwenkamer van het kasteel. Hier zaten ze dan met z’n allen te borduren.

Kasteel Ammersoyen wapens 008 Kasteel Ammersoyen kogels 009

Veel van deze wapens zijn gevonden in de slotgracht! Die is een tijdje gedempt geweest en toen ze hem in de jaren ’70 weer openmaakten, kwam dit allemaal tevoorschijn, inclusief een hele grote berg stenen kogels.

Kasteel Ammersoyen ridder 010
Ridder Mirre zal het kasteel wel even verdedigen 😉

Wil je zelf kasteel Ammersoyen bezoeken?

Ga naar de website: https://ammersoyen.glk.nl/

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

18 Comments

  1. Mooi. En goed dat je binnen mocht fotograferen. 🙂 Vinden ze lang niet overal goed. In Duitsland mocht het, moest er wel extra voor betalen.

  2. Ah, daar geeft het bedrijf waar ik werk wel eens cursussen. Dan ben je ook dicht in de buurt van Kasteel Waardenburg waar ik op maandag en woensdag werk.

Write A Comment