Kasteel Cannenburch is een prachtig kasteel met een rijke geschiedenis. Door middel van een audiotour kwam ik meer te weten over het kasteel en vandaag had ik het geluk dat er buiten een roofvogelshow werd gehouden.

Audiotour in kasteel Cannenburch

Door middel van een audiotour en/of app word je rondgeleid door het kasteel. De audiotour vertelt veel over de geschiedenis van het kasteel. Zo was kasteel Cannenburch vroeger eigendom van de roemruchte maarschalk Maarten van Rossum. Hij was er goed in om de bevolking zoveel mogelijk onder druk te zetten om hen geld afhandig te maken. Hij stond er zelfs om bekend dat hij naar Den Haag afreisde (omdat daar veel rijke mensen woonden) en terugkwam met karren vol goud! Daar heeft hij dus vele mooie kastelen van kunnen bouwen, zoals kasteel Cannenburch.

Dag 32_038
Een conversatie met Maarten van Rossum voor kasteel Cannenburch.

Het landgoed van kasteel Cannenburch

Het landgoed om kasteel Cannenburch heen is trouwens ook erg mooi. Ga hier op een mooie lente- of zomerdag naartoe en neem er de hele dag de tijd voor. Of kom tijdens één van de kerstavonden, wanneer je tijdens een sneeuwwandeling verhalenvertellers bij vuurkorven tegenkomt.

Roofvogelshow bij kasteel Cannenburch

Vandaag werd bij kasteel Cannenburch een roofvogeldemonstratie gegeven. Er waren onder andere een buizerd, oehoe en zee-arend die soms rakelings over het publiek heen vlogen! Ik kreeg zelf ook nog een arend op mijn arm:

Tamme roofvogels

Het beroep ‘valkenier’ vind ik zelf een beetje discutabel. Horen die vogels niet gewoon in de natuur? Net als andere huisdieren worden de roofvogels niet uit de natuur gehaald, maar worden ze ‘gekweekt’. In de gedragscode voor valkeniers staat: ‘Hij die valkerij wenst te leren moet drie kwaliteiten bezitten: Van vogels houden, interesse voor hen hebben en goed en vriendelijk voor hen zijn.’

Frans vertelde ons dat je dag en nacht voor zo’n dier moet zorgen en dat hij het meteen kan zien als één van zijn vogels iets heeft of gewond is. 20 Jaar lang konden ze om die reden niet op vakantie! Een hele opgave dus…

Roofvogelshow bij kasteel Cannenburch
Frans met een zeearend op zijn arm.

Wil je kasteel Cannenburch bezoeken?

Website: Kasteel Cannenburch
Website Roofvogelshow: www.devalkenhof.nl

Meer kastelen bekijken?

Ons land telt talloze mooie kastelen, zoals kasteel Doornenburg, kasteel Vorden, kasteel Doorwerth, kasteel Twickel en kasteel Amersoyen. Je kunt ook de Zeskastelenfietstocht doen of in de Achterhoek de Achtkastelenfietsroute.

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

12 Comments

  1. Het is echt een aanrader om daar eens een bezoek te brengen.
    Ik zit hier ook vaak te vissen genieten van de rust en de natuur en zo af en toe een gesprek.

Laat een reactie achter