Kasteel Doorwerth is een waterburcht uit de 13e eeuw. Het ligt verscholen tussen de bomen, dus van een afstandje kun je het nauwelijks zien liggen. Dit kasteel heeft een rijke historie met veel verhalen.

Waterburcht aan de Nederrijn

Berend van Dorenweerd was in 1260 de burchtheer van kasteel Doorwerth en dit is ook de eerste keer dat het kasteel in de geschiedenisboeken werd genoemd. Berend van Doorenweerd hield er roofzuchtige praktijken op na en dat vond de heer van Gelre maar niets. Daarom werd het kasteel belegerd en in brand gestoken, waarna het heropgebouwd werd.

Kasteel Doorwerth 009
Kasteel Doorwerth tuin
Kasteel Doorwerth binnenplaats
Kasteel Doorwerth koningin

In de hoofdburcht van het kasteel kun je rondkijken in de vertrekken, maar er zijn ook een aantal musea te bezoeken, namelijk Museum de Veluwezoom, het Nederlands Jachtmuseum en de Nationale Bosbouwcollectie.

De tuinen van kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth tuin2
Kasteel Doorwerth poortje

Ophaalbrug

Kasteel Doorwerth ophaalbrug
Kasteel Doorwerth gracht

Wil je kasteel Doorwerth bezoeken?

Ga voor meer informatie naar de website: https://doorwerth.glk.nl/

Meer kastelen bekijken?

Ons land telt talloze mooie kastelen, zoals kasteel Doornenburg, kasteel Vorden, kasteel Twickel, kasteel Cannenburch en kasteel Amersoyen. Je kunt ook de Zeskastelenfietstocht doen of in de Achterhoek de Achtkastelenfietsroute.

Volg de Nederlandse Toerist op social media

Volg de Nederlandse Toerist ook op Instagram, Facebook en YouTube.

Dit artikel werd geschreven op dag 9 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

30 Reacties

  1. Prachtig kasteel! Ik heb ooit voor omroep Gelderland een live verslag moeten verzorgen vanuit dit kasteel. We kregen eerst een rondleiding. Hierna zijn mijn collega en ik naar buiten gegaan. Vijf minuten voor de uitzending wilden we weer naar binnen maar helaas, de grote dikke deuren waren dichtgevallen. Uit nood geboren hebben wij maar een uitgebreid verslag gedaan van de buitenkant van het kasteel en de omgeving. Was ook leuk maar niet helemaal de bedoeling.

Reageren