Kasteel Doorwerth is een waterburcht uit de 13e eeuw. Het ligt verscholen tussen de bomen, dus van een afstandje kun je het nauwelijks zien liggen. Dit kasteel heeft een rijke historie met veel verhalen. Helaas kwam ik vroeg in de ochtend toen kasteel Doorwerth nog niet geopend was, maar ook van buiten is het kasteel prachtig.

Kasteel Doorwerth 009 Kasteel Doorwerth tuin

Kasteel Doorwerth binnenplaats Kasteel Doorwerth koningin

Kasteel Doorwerth tuin2 Kasteel Doorwerth poortje

Kasteel Doorwerth ophaalbrug Kasteel Doorwerth gracht

Ben jij al eens op deze mooie plek geweest?

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

30 Comments

  1. Prachtig kasteel! Ik heb ooit voor omroep Gelderland een live verslag moeten verzorgen vanuit dit kasteel. We kregen eerst een rondleiding. Hierna zijn mijn collega en ik naar buiten gegaan. Vijf minuten voor de uitzending wilden we weer naar binnen maar helaas, de grote dikke deuren waren dichtgevallen. Uit nood geboren hebben wij maar een uitgebreid verslag gedaan van de buitenkant van het kasteel en de omgeving. Was ook leuk maar niet helemaal de bedoeling.

Write A Comment