De lente is de mooiste periode om naar de Betuwe te gaan. Daar kun je momenteel de bloesems bewonderen. Hier zie je de natuur in vol ornaat.

Video van de bloesemtocht per fiets

Start bloesem-fietstocht in Geldermalsen

De fietsroute begint bij station Geldermalsen. Van daaruit hoef je maar een paar keer te trappen en je zit al middenin de natuur! Bij Deil is het puur genieten, van het dijkje waar je over fietst, van de rivier de Linge, van de mooie oude gebouwen en natuurlijk van de bloesems die er in bloei staan.

Bloesems zijn bloemen waaruit later eetbare vruchten ontstaan. Zo zijn er in de Betuwe kersenbloesems, appelbloesems en perenbloesems.

Marietje

Verderop is het veerpontje naar Mariënwaerdt. De boot heet Marietje en ze brengt jou (eventueel met fiets en al) in no-time naar de overkant. Ik kies daar niet voor, want ik ga nog verder naar Enspijk en Leerdam. Wel is het een leuke tussenstop met een hele schommel aan lange touwen aan een boom. Even buiten spelen…

Terrasjes

Onderweg kom ik veel terrasjes tegen, zoals Theetuin de Fruithoeve -vlak naast een boomgaard met schapen- en de Boutesteijnse Theetuin -vlak naast de Linge. Hier kun je binnenkort, wanneer de appel- en perenbloesems zijn uitgebloeid, vers geperste appel- en perensap drinken.

Varen op de Linge

Wie nog lang niet uitgekeken is op deze mooie omgeving, kan een boottocht maken op de Linge of een bezoekje brengen aan Landgoed Mariënwaerdt.

Overnachten in Deil

Wil je overnachten met uitzicht op de Linge? Ga dan naar De Os en het Paard, een hotel in een statig huis met hoge plafonds, heerlijke maaltijden en zachte bedden.

De fietsroute

De fietsroute van 46 kilometer vind je op Route.nl: Fietsroute langs de Linge.

Mooie fietsroute langs de Linge en de bloesems in de Betuwe. Binnenkort kun je hier verse appels, peren en kersen krijgen!
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Hier verzamelt ze verhalen over kastelen, interactieve musea, natuurgebieden, buitensport en stedentrips in Nederland. Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

Write A Comment