“We beginnen met de blauwe baan”, zegt Jelmer “we moeten niet te moeilijk beginnen.” Zijn telefoon gaat. Er zit iemand vast op het parcours. “Ik sprint er even naartoe,” zegt hij en hij rent er over de wankelende touwen vandoor. Ik heb nog nooit iemand zó snel en behendig op touwen hoog boven de grond zien balanceren. Dit doet hij vast niet voor het eerst..

Dag 26_051

Ik wel. Ik ben omhoog geklommen en sta nu zo’n 5 meter boven de grond. Ik zet mijn voet neer op een hangend touw en ik houd me stevig vast. Hmm.. Niet zo stabiel. Dit kan wel eens héél lang gaan duren!

Jelmer staat al lang drie obstakels verder op mij te wachten. Als ik eindelijk aankom glundert hij: “Nu komt het leukste”. Ik klik me vast aan een stalen kabel en laat me van het plateau zakken. Nu vlieg ik als Jane in the jungle tussen de bomen door naar het andere plateau. Wohoo!!

We kruipen nog door houten tunnels en bewaren ons evenwicht op slingerende balken. Helemaal op het einde klim ik naar 19 meter en maak ik een vrije val. Wat een avontuur, ik kan me hier wel uren vermaken!

Pannenkoekboerderij De Heikamp

Na afloop is het tijd voor een pannenkoek. Het klimbos is hier pas drie jaar, maar de pannenkoekboerderij nog veel langer: Al meer dan 40 jaar staat het er en ze maken de pannenkoeken van hun eigen graan. In 2014 en 2015 hebben zelfs prijzen gewonnen voor de beste pannenkoek van Nederland!

Meer weten? https://klimbos.nl/klimbos-achterhoek/

Moe en voldaan keer ik huiswaarts. Vanavond slaap ik eens niet tussen vier muren, maar in een tent!

Wil je ook klimmen in het Klimbos?

Website: https://klimbos.nl/klimbos-achterhoek/

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is videoproducent en drone-piloot en ze heeft een brede interesse in alles wat er te doen is op toeristisch vlak in Nederland. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van activiteiten, musea, steden, hotels en horecagelegenheden in Nederland. Dus volg de Nederlandse Toerist op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op haar bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

34 Comments

  1. Leuke foto Mirre, en hoeveel km staat er inmiddels op je teller??? Je brengt leuke routes en bezienswaardigheden in beeld super. Wij fietsen ook veel maar door jou zien we nog meer nieuwe uitdagingen.

  2. Wat zijn er toch nog veel leuke plekjes Nederland daarom is het ook zo leuk om je te volgen. Op hoeveel staat de teller inmiddels?

  3. Ziet er altijd spectaculair uit, vaak naar gekeken als we met onze buurkinderen pannenkoeken waren eten in Ruurlo.

  4. Mirre, het was een heel gezellig bezoek aan De Pannenkoekboerderij De Heikamp en Klimbos Achterhoek. Fijn dat je het naar je zin hebt gehad, dank voor je leuke verslag en graag tot ziens!

Laat een reactie achter