Deze week kun je allerlei kunstvoorwerpen bekijken tijdens Kunstmoment Diepenheim. De schilderijen, beeldjes, sieraden en andere kunststukken zijn te bewonderen bij mensen thuis in hun woonkamers, schuurtjes en tuinen. Ik ga vandaag op pad met Herry, organisator van het Kunstmoment, in een groene eend van Duckville.

Kunstmoment Diepenheim vindt in 2024 plaats in de weekenden van 19-21 en 25-28 april.

Diepenheim als kunststad

Diepenheim staat bekend als kunststadje. Dat is begonnen met de Kunstvereniging, die in 1990 opgericht is door twee kunstliefhebbers. Nu is het veel verder uitgegroeid en kun je op heel veel plaatsen kunst bekijken. In allerlei huizen en ateliers bekijken we handgemaakte sieraden, poppetjes van staal, glaswerk, vogelhuisjes en nog veel meer. Bekijk alles in deze video:

Op pad met de eend van Duckville

Bij Cultureel centrum Herberg de Pol staat een knalgroene eend klaar. Eigenaresse Hella van het bedrijf DuckVille staat er al op me te wachten, samen met Herry, één van de organisatoren van Kunstmoment Diepenheim.

Diepenheim DuckVille 060

Hella vertelt dat de naam DuckVille is ontstaan door de vroegere garage die zij met haar man had, die CitroVille heette. Je moet het eigenlijk uitspreken als CitroFIEL, iemand die gek is van Citroëns. DuckVille spreek je dus ook uit als DuckFIEL. Het is een uit de hand gelopen hobby. Mensen kunnen nu één of meerdere van de 13 Eenden huren en als ze willen, krijgen ze een picknickmandje mee van de Hoestinkhof.

DuckVille’s slogan luidt: ‘Uit in je eendje.’ Ik ga wel in mijn eendje maar niet in mijn eentje, want Herry rijdt vandaag met me mee en geeft wat uitleg over het Kunstmoment. Hij heeft een plattegrond bij zich. Sommige ‘Kunstmomenten’ zijn in het centrum van Diepenheim, anderen liggen daarbuiten. Sommigen zijn bij mensen thuis, anderen in een professioneel atelier. Ik laat me verrassen…

Kunstmoment Diepenheim 058

Cultureel centrum de Pol

In Cultureel centrum Herberg de Pol staan een aantal schilderijen opgesteld. Er hangen allerlei briefjes onder. “Bemesting voor de tuin.” “Een weekendje weg.” Het idee is dat je hier kunt kunt ruilen tegen iets dat je aan wilt bieden. De kunstenaar besluit aan het einde van de week welk aanbod hij/zij het beste vindt en ruilt dan het schilderij. Wat een origineel idee!

’Kunstmoment’ bij Irma’s in Diepenheim

In verband met Kunstmoment Diepenheim treedt vanavond de band Dad’s Life op in Irma’s Café in Diepenheim. Het is een gezellige drukte binnen én buiten op het terras. Buiten zit het vooral vol met bezoekers van het Kunstmoment. Uit het café klinkt livemuziek en staat het vol met stamgasten. En niet veel later kan iedereen aanschuiven voor een smaakvol diner in het restaurant met haardvuur. Dit is vanavond echt the place to be in Diepenheim! Ik geniet van een heerlijke huisgemaakte groene curry en wanneer ik vertrek is het nog gezellig druk in Irma’s. Het feest zal nog wel tot in de vroege uurtjes doorgaan…

Meer weten?

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Reageren