Deze week kun je allerlei kunstvoorwerpen bekijken tijdens Kunstmoment Diepenheim. De schilderijen, beeldjes, sieraden en andere kunststukken zijn te bewonderen bij mensen thuis in hun woonkamers, schuurtjes en tuinen. Ik ga vandaag op pad met Herry, organisator van het Kunstmoment, in een groene eend van Duckville.

Kunstmoment Diepenheim vindt in 2023 plaats van 21 t/m 30 april.

Herberg de Pol

Bij Cultureel centrum Herberg de Pol staat een knalgroene eend klaar. Eigenaresse Hella van het bedrijf DuckVille staat er al op me te wachten, samen met Herry, één van de organisatoren van het Kunstmoment.

Op pad met de eend van Duckville

Hella vertelt dat de naam DuckVille is ontstaan door de vroegere garage die zij met haar man had, die CitroVille heette. Je moet het eigenlijk uitspreken als CitroFIEL, iemand die gek is van Citroëns. DuckVille spreek je dus ook uit als DuckFIEL.

Het is een uit de hand gelopen hobby. Mensen kunnen nu één of meerdere van de 13 Eenden huren en als ze willen, krijgen ze een picknickmandje mee van de Hoestinkhof (waar ik gisteren de high tea had).

DuckVille’s slogan luidt: ‘Uit in je eendje.’ Ik ga wel in mijn eendje maar niet in mijn eentje, want Herry rijdt vandaag met me mee en geeft wat uitleg over het Kunstmoment. Hij heeft een plattegrond bij zich. Sommige ‘Kunstmomenten’ zijn in het centrum van Diepenheim, anderen liggen daarbuiten. Sommigen zijn bij mensen thuis, anderen in een professioneel atelier. Ik laat me verrassen…

Cultureel centrum de Pol

In Cultureel Centrum Herberg de Pol staan een aantal schilderijen opgesteld. Er hangen allerlei briefjes onder. “Bemesting voor de tuin.” “Een weekendje weg.” Het idee is dat je hier kunt kunt ruilen tegen iets dat je aan wilt bieden. De kunstenaar besluit aan het einde van de week welk aanbod hij/zij het beste vindt en ruilt het schilderij dan tegen dat aanbod! Wat een origineel idee.

Diepenheim als kunststad

Diepenheim staat bekend als kunststadje. Dat is begonnen met de Kunstvereniging, die in 1990 opgericht is door twee kunstliefhebbers. Nu is het veel verder uitgegroeid en kun je op heel veel plaatsen kunst bekijken. In allerlei huizen en ateliers bekijken we handgemaakte sieraden, poppetjes van staal, glaswerk, vogelhuisjes en nog veel meer. Bekijk alles in deze video:

Adres DuckVille: Grotestraat 68, 7478 AD Diepenheim
Website DuckVille: http://www.duckville.nl/

’Kunstmoment’ bij Irma’s in Diepenheim

In verband met Kunstmoment Diepenheim (daar vertel ik morgen alles over) treedt vanavond de band Dad’s Life op in Irma’s Café in Diepenheim. Het is een gezellige drukte binnen èn buiten op het terras. (Het is toch ongelofelijk dat we zo eind oktober nog zo van het terras kunnen genieten..!) Buiten zit het vooral vol met bezoekers van het Kunstmoment. Uit het café klinkt livemuziek en staat het vol met stamgasten. En niet veel later kan iedereen aanschuiven voor een smaakvol diner in het restaurant met haardvuur. Dit lijkt me echt de place to be in Diepenheim!

Ik krijg een heerlijke huisgemaakte groene curry. Wanneer ik vertrek is het nog gezellig druk in Irma’s. Het feest zal nog wel tot in de vroege uurtjes doorgaan…

Meer weten? Ga naar de website van Kunstmoment Diepenheim of lees meer over Hof van Twente.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

1 Comment

Reageren