Het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt is al eeuwenlang in het bezit van de familie Van Verschuer, die het landgoed beheert en van generatie op generatie doorgeeft. Hier kun je logeren, dineren en worden in de zomer diverse evenementen gehouden.

Het landgoed

Heerlijkheid Mariënwaerdt werd gebouwd rond 1750 en wordt omringd door een mooi landgoed dat grenst aan de rivier de Linge. Om het landgoed te ervaren, zijn er diverse wandelroutes uitgezet van 2,5 tot 12,5 kilometer.

Landgoed-Marienwaerdt-1b

Meer weten? Bekijk dan de aflevering “In het hart van ons landgoed” van Omroep Max.

De jaarlijkse Landgoedfair

Van Opheusden naar Deil, slingerend over dijkjes en langs dorpjes kwam ik op Landgoed Mariënwaerdt terecht. Het landgoed staat dit hele weekend vol met kraampjes waar streekproducten, kleding en lekkere hapjes worden verkocht.

Dag 54_056

Er zijn ook shows met tractoren, roofvogels en landrovers. Je mag zelfs in een landrover rijden!

Wil je Landgoedfair Mariënwaerdt bezoeken?

Kijk voor meer informatie over het evenement op de website van Landgoedfair Mariënwaerdt.

Overnachten in de Betuwe

Fietsen in de omgeving

In deze omgeving kun je schitterende fietstochten maken langs de rivier de Lek. Vooral als je gaat fietsen in de bloesemperiode, dan is het hier prachtig!

Dit artikel werd geschreven op dag 54 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken en geüpdatett in 2021.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

16 Reacties

  1. Dat is weer wat anders als op een fiets.
    Wel gaaf.
    Ik heb als kind in een legerjeep gezeten en gingen expres tegen een appelboom gereden het regende appels.

  2. In een landrover op safari in Kenya en daar vast in de modder midden in de wildernis, proberen er weer uit te komen. Takken voor de wielen en onder de modder kwamen we eruit. Gelukkig bleven de wilde dieren op afstand. 😉

    • Ja dat vindt ie leuk! Hij kan het ook heel goed. Die Land Rovers corrigeren zichzelf op schuin terrein. En zit je vast, gewoon de Lier eruit en jezelf aan een boom of steen uit de modder trekken.

Reageren