Wat is het toch fijn fietsen in Rivierenland, vooral op de dijkjes en al helemáál als je dan wind mee hebt! Ik fietste vandaag van Opheusden naar Deil. Een tocht van 55 kilometer, slingerend over dijkjes en langs dorpjes. Uiteindelijk kwam ik aan bij Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, waar het hele weekend een landgoedfair gehouden wordt.

Dag 54_043
Dag 54_038

Het landgoed staat vol met kraampjes waar streekproducten, kleding en lekkere hapjes worden verkocht.

Dag 54_056

Er zijn ook shows met tractoren, roofvogels en landrovers. Je mag zelfs in een landrover rijden! Daar heb ik natuurlijk een filmpje van gemaakt:

Fietsen in de omgeving

In deze omgeving kun je schitterende fietstochten maken langs de rivier de Lek. Vooral als je gaat fietsen in de bloesemperiode, dan is het hier prachtig!

Wil je ook naar Landgoedfair Mariënwaerdt?

Website: Landgoedfair Mariënwaerdt

Dit artikel werd geschreven op dag 54 van mijn fietstocht: 5000km door de Gelderse Streken.

The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg de Nederlandse Toerist ook op social media! Voor professionele videoproducties kun je terecht op Mirre's bedrijfswebsite SunshineFilms.nl.

16 Comments

  1. Dat is weer wat anders als op een fiets.
    Wel gaaf.
    Ik heb als kind in een legerjeep gezeten en gingen expres tegen een appelboom gereden het regende appels.

  2. In een landrover op safari in Kenya en daar vast in de modder midden in de wildernis, proberen er weer uit te komen. Takken voor de wielen en onder de modder kwamen we eruit. Gelukkig bleven de wilde dieren op afstand. 😉

  3. Wat een leuke belevenis! dat jij dat durft!!! Super cool hoor Mirre! ..zal het aan Vincent laten zien.. dat wil hij vast ook eens doen! (y) (y)

    • Ja dat vindt ie leuk! Hij kan het ook heel goed. Die Land Rovers corrigeren zichzelf op schuin terrein. En zit je vast, gewoon de Lier eruit en jezelf aan een boom of steen uit de modder trekken.

Write A Comment