Bij Omnivents in Valburg mag ik zelf in een Landrover èn op een quad over een parcours rijden.

Landrover rijden bij Omnivents in Valburg

Toen ik twee weken geleden bij Landgoedfair Mariënwaerdt in de landrover zat, had ik niet gedacht dat ik het aan zou durven om zelf over die steile hellingen heen te rijden, maar met een goede coach lukt alles. Koen legt me geduldig uit hoe hij werkt en zegt dat hij pas bij een helling van 60 graden kan gaan omslaan, terwijl dit een helling van 35 graden is. Dat lijkt helemaal niet steil, maar dat is het wel! Toch voel ik me na deze uitleg zelfverzekerd genoeg om in z’n 1 (dus helemaal niet hard) de steile helling op en af te rijden.

Omnivents Valburg Landrover rijden

Omnivents Valburg 093 Omnivents Valburg 099

Daarna rijdt hij hem zelf nog even door de diepste modderplassen. Bij de tweede en diepste blijven we steken.”Met een teamuitje kom je hier niet zo makkelijk vanaf.” zegt hij “Dan moet je gaan lieren.” Lieren betekent dat je de kabel uit de auto trekt (die zit vooraan de auto vast) en aan een boom vastmaakt. De auto rolt vervolgens de lier op en trekt zichzelf uit de modder. De eerste paar gaan goed, maar dan proberen we een aantal keer uit de diepste modderkuil te komen, maar geven ons dan gewonnen en nemen een andere route.

Zelf landrover rijden?

Website: http://www.omnivents.nl/

Dit artikel werd geschreven op dag 65 van mijn fietstocht: 5000km fietsen door de Gelderse Streken.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Erop klikken en iets bestellen kost jou niets extra, maar de verkoper deelt een deel van de winst met De Nederlandse Toerist, waardoor deze website kan blijven bestaan. Volg jij ons trouwens al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

13 Reacties

Reageren