Vandaag maak ik een rondje op de Loopfiets. De loopfiets is een loopband op een fiets. Een beetje zoals in de sportschool, maar dan kun je er lekker mee naar buiten! Ik rijd er vandaag mee door de prachtige bossen van Garderen en Staverden.

Ik leen mijn fiets bij De Veluwe Specialist in Garderen. Ik heb nog nooit op een loopfiets gelopen, maar ééns moet de eerste keer zijn. Mijn rondje gaat vandaag langs kasteel Staverden op de Veluwe.

Op de loopfiets zitten geen pedalen, maar een loopband. Het is alsof je op een fitnessapparaat staat, maar in dit geval ga je ook daadwerkelijk vooruit! Zodra ik voor het eerst op de loopfiets stap, merk ik dat ik opnieuw moet leren ‘fietsen’. In het begin lijkt het alsof de laagste stand heel hard gaat en de loopfiets gaat er met me vandoor! Gelukkig went het al snel en ik zet hem een tandje hoger.

Loopfiets Garderen

Ik moet oppassen dat ik niet te snel door de bochten ga. Er zijn zes standen en op de hoogste stand ‘wandel’ je zomaar 25 kilometer per uur. Ik vind medium wel even snel genoeg. Moet je geen helm dragen voor dit soort dingen?

In plaats van in een muffe fitnessruimte te staan, ben ik lekker buiten en waait de wind door mijn haren. Zo kom je nog eens ergens!

Route

Ik heb een papier met foto’s meegekregen en het is de bedoeling dat ik onderweg alle plekjes spot en op de foto zet. Ik ben echter zo druk met loopfietsen, dat ik er zonder het in de gaten te hebben een aantal voorbij (snel-)wandel. In het begin werd ik de hele tijd nagekeken en hebben zelfs een paar auto’s vrolijk naar me getoeterd. Na een tijdje heb ik niet eens meer door dat ik me op een nogal vreemde manier voortbeweeg en vraag ik me af waarom mensen langs de weg naar me staren.

Landgoed Staverden

Loopfiets Garderen 046

Op de Garderenseweg zet ik de loopfiets in de hoogste versnelling. Ik ga keihard!! Wie zou het afleggen: Iemand op een toerfiets of ik? 🙂

Ik kan me echter voorstellen dat je met deze snelheid weinig wild ziet, zoals de vele reeën en zwijntjes die hier wonen. Om toch een beetje van de omgeving te kunnen genieten, zet ik de loopfiets weer een tandje lager.

In principe moet je deze ronde in twee uurtjes kunnen doen, maar ik stap om de haverklap af omdat ik weer iets interessants zie. Zo kom ik langs het Zandsculpturenfestijn, langs het oogverblindend mooie kasteel Staverden en als ik in Houtdorp aankom, ruikt het er heerlijk naar pasgezaagd hout. Hoe toepasselijk! Zouden ze expres die berg houtsnippers aan het begin van het dorp hebben neergelegd?

Drankje in Garderen

Eénmaal terug in Garderen staat een koud drankje voor me klaar. Geïnteresseerd vraagt het personeel of ik het leuk heb gehad. JA!! En ik kan het iedereen aanbevelen!

Adres: De Veluwe Specialist, Dorpsstraat 28, 3886 AS Garderen

Verder fietsen?

Zoek een leuke overnachting op de Veluwe en lees verder over fietsen op de Veluwe. Bij Ermelo is een hele mooie fietsroute. Uitgefietst? We hebben ook leuke uitjes op de Veluwe voor je verzameld.

Beoordeel deze activiteit:
[Totaal: 0 Gemiddeld: 0]
The following two tabs change content below.

Mirre

Mirre is journalist, videoproducent en drone piloot. Al fietsend door Nederland verzamelt ze verhalen en beeldmateriaal van toeristische activiteiten en bezienswaardigheden. Volg jij ons al op social media?

Laatste berichten van Mirre (toon alles)

7 Reacties

Reageren